sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Ahvio ampuu haulikolla



Viikon Ahvio oli taas hauskaa luettavaa. Tällä kertaa Juhan jutustelun otsikko oli: Venäjä valmistautuu etelärannikon haltuunottoon.

Ahvion argumentti ei ole edes mikään uusi. Koko Suomen itsenäisyyden ajan samanlaisia argumentteja on esitetty toistuvasta. Tätähän nämä Suomen ”luotettavimmat profeetatkin”, Piho, Veijonen ja Eklund, ovat toistaneet mantranaan. 

Profeetat sikseen, Ahvio vyöryttää tekstissään joukon sitaatteja eri tutkijoilta ja totta kai nuo sitaatit tukevat Ahvion omaa agendaa, jos Ahviolla nyt sellainen sattuu olemaan. Ahvio noudattaa kreationisteilta opittua taktiikkaa: vyörytetään niin monta argumenttia peräkkäin, ettei yhdessä vastineessa niitä kaikkia voi edes käsitellä.

Oletetaan nyt, että Ahvio on tosissaan, eikä suinkaan trollaa, mikä sekin on todennäköistä. Olen kysynyt Ahviolta moneen kertaan: Osaatko itse analysoida irrationaalisia pelkojasi? Toistaiseksi vastausta ei ole kuulunut.

Ahvio esittää otsikon mukaisen argumenttinsa välttämättä tapahtuvaksi skenaarioksi, kun kyse on nimenomaan skenaarioista; eri vaihtoehdoista tietyissä olosuhteissa. Ahvio pelkojen levittämistaktiikkaan kuuluu tietenkin asian esittäminen välttämättä toteutuvana tapahtumana. Ei ole mitenkään kummallista, että suurvalta tekee erinäisiä sotilaallisia ja poliittisia toimintamalleja perustuen omiin tarkoitusperiinsä. On myös mahdollista, että mikään mahdollisista esitetyistä skenaarioista ei toteudu: tämä on jopa se todennäköisin vaihtoehto.

Pienen mutkan kautta Ahvio päätyy esittämään asiasta täysin erillisiä uskonnollisia käsityksiä tapahtumien tulevasta kulusta. Aika veijari tuo Ahvio: kun Raamattua ei muuten saada liitettyä tapahtumiin, niin sitten palataan menneisiin tapahtumiin, olivatpa nuo tapahtumat relevantteja nykytilanteen kannalta tai ei. On tainnut Patmoksen käydä käsky: Raamattu on ainakin mainittava jokaisessa blogissa. Noudattamalla tuota määräystä, Ahvio ampuu itseään haulikolla jalkaan: kirjoituksen uskottavuus putoaa nollaan.

Ahvio hehkuttaa kuinka ”hengellisiä” sotiemme veteraanit olivat. Tämä on helppo kumota. Jos löytyy yksikin väitteen kumoava argumentti, niin Ahvio yleistys on yltiöpäinen. Tunsin yhden veteraanin joka sanoi: ”Jos ei ollut ateisti sotaan lähtiessä, niin sotahommat kyllä tekivät kenestä tahansa ateistin.”

Lopulta Ahvio päätyy rukoilemaan, mikä tuntuu asiayhteydessä erityisen hölmöltä. Jos Ahvio jumala on kaikkitietävä ja muuttumaton, niin rukoilu on turhaa. Jumala toimiin ihan oman päänsä mukaan, eikä lotkauta korviaan Ahvion ja kumppaneiden rukouksille, sillä silloin hän muuttaisi mieltään. Jonkin hassun logiikan mukaan, muuttumaton ja kaikkitietävä Jumala muuttaa suunnitelmiaan milloin kenenkin esittämän rukouksen perusteella. Melkoinen tuuliviiri tuo Jumala.

Ahvion pelonsekaisen kirjoituksen voi käydä lukemassa tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti