sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Juha Ahvio - ankeuden asianajajan viides prinsiippi



Juha Ahvion Itsenäisyyspäivänä julkaistun blogikirjoituksen ankeuden ja ankeuttamisen viides prinsiippi kuuluu:
”Viidenneksi. Kristus ja hänen valtakuntansa voittavat! Muista, että Kristukseen uskovana sinä olet voittajan puolella. Raamatullinen kristillinen usko ei tule kärsimään tappiota. Raamatun ja sen ilmoituksen mukaisen Kristuksen hylkäävä epäusko on se, joka kärsii lopullisen tappion.

Ahvio puhuu kuin sarjajumboksi juuttuneelle jääkiekkojoukkueelle ennen matsia. Tämä Ahvion joukkue nyt vaan sattuu pelaamaan mutasarjassa.

Kristuksesta ei ole mitään näyttöä; ei edes Jeesus Kristuksesta. Jeesus onkin myytti. Jos Jeesus oli historiallinen henkilö, niin hän ei ole ollut Raamatun kuvaama Jeesus vaan joku paikallinen kylähullu.

Ahvion markkinoima kristinusko on ollut historiallisesta niin ankeaa, että se on näivettymisen partaalla. Hyvä niin, sillä se ei ole koskaan lisännyt inhimillistä hyvinvointia. Raamatullinen kristinusko on jo kärsinyt tappion, sillä mikään Raamatun väitteistä ei pidä paikkaansa. Täytyy harrastaa melkoista verbaaliakrobatiaa ja itsepetosta, jotta Raamattuun pystyy suhtautumaan muuten kuin muinaisten ihmisten muinaisena myyttinä. Raamattukin on vain kirja, jonka tekstit on koottu yhteen ”komiteamietintönä” Nikean kokouksessa.

En kyllä pidä edes todennäköisenä sitä, että Ahvio itsekään uskoo omiin juttuihinsa. Patmoksen tarjoaman ilmeisesti aika hyvän palkkapussin takia Ahvio näitä viikoittaisia töräyksiään kirjoittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti