maanantai 28. joulukuuta 2015

Raamattukritiikkiä 28.12.2015



Sak 12:1 – 13:9
Taas kahakoidaan Jerusalemissa. Noin siinä käy, kun uskotaan mielikuvitusjumalan antaneen oikeuden palaan maata aavikolla. Niinpä niin, ei taaskaan selvitty ilman väkivaltaa.

Ilm 19:1 – 21
Ilmestyskirjan kirjoittaja kärsii myös kuuloharhoista: 1. Sen jälkeen minä kuulin taivaasta mahtavan äänen, ikään kuin suuri kansanjoukko olisi sanonut: "Halleluja! Pelastus, kunnia ja voima on Jumalan, meidän Jumalamme.
Ei liene yllättävää, että eri uskontojen fanaattiset edustajat kuulevat juuri oman jumalansa puhetta. Maltilliset suhtautuvat hieman skeptisemmin, mutta ateistit sanovat asiat kuten ne ovat: kuuloharhat ovat vain kuuloharhoja.
Kirjoittaja myös  tekee Jeesuksesta maanisen hullun, jonka päämääränä on tappaa mahdollisimman monta ihmistä ja tästä päästään sujuvasti Harmageddonin taisteluun, joka sekin on osoitus Jeesuksen väkivaltaisuudesta.

Snl 31:1 – 17
Raamattu on aika vihamielinen naisia kohtaan ja seuraava on sieltä kilteimmästä päästä: 3. Älä anna voimaasi naisille, vaellustasi kuninkaiden turmelijatarten valtaan. On aika outoa, että juuri naiset osallistuvat alistavien uskonnollisten käytäntöjen harjoittamiseen.
6. Antakaa väkevää juomaa menehtyvälle ja viiniä mielessään murheellisille.
7. Sellainen juokoon ja unohtakoon köyhyytensä älköönkä enää muistelko vaivaansa.
Kerrankin edes jotain etäisesti järkevää: vedetään vaan kännit. Kaljaa vai Kossua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti