tiistai 31. heinäkuuta 2018

Päivi Räsäsen kesäiset houreet synnistä


Joka kesä Päivi Räsänen sanoo jotain varsin typerää, eikä vuosi 2018 tehnyt siinä suhteessa poikkeusta. Räsänen oli oikein pitänyt puheen Hämeenlinnan evankeliumijuhlilla ja puhetta referoi KD-lehti.

KD-lehden mukaan Räsänen sanoi: Olemme kyllä arvokkaita Jumalan kuvaksi luotuina, mutta myös syntiin langenneita.

Juttua Räsänen pohjusti sanomalla, että toisinaan vakavasti sairailta puuttuu sairaudentunto. Sitten Räsänen menee olettamaan, että toisinaan aivan samalla tavalla ihmisiltä puuttuu synnintunto. Tässä Räsänen tekee alkeellisen argumentaatiovirheen, joka on laatua virheellinen ekvivalenssi. Lopulta synti ei ole reaalimaailman ilmiö, joten luulisi Päivi Räsäsen itsensäkin kannalta olevan lohduttavaa, että myös hän on synnitön.

Joku fyysikko (Weinberg? Hawking? Joku muu?) sanoi, että kaikki koostuu atomeista. Täten on todennettu, että taudinaiheuttajat koostuvat atomeista, taudin runtelema olio koostuu sekin atomeista. Tuntemuksetkin ovat vain ja ainoastaan materian liikettä ja keskinäistä vuorovaikutusta.

Jumalat ja synnit eivät koostu atomeista, joten ne eivät ole reaalimaailman olioita ja ilmiöitä Sellaiset ovat olemassa vain aavikkobarbaarien mytologiassa. Syntiä on käytetty vallankäytön välineenä ja sen suuntaisia pyrkimyksiä löytyy Päivi Räsäsenkin jutuista. Ihmiset ovat nykyisin vain sen verran fiksuja, että Päivi Räsäsen houreet synnistä voi siirtää jeesuspörinällä päänsä sekoittaneen ihmisen juttujen kansioon. Syntihoureiden ei tule vaikuttaa lainsäädäntöön millään tavoin, vaikka Päivi paluun sellaiseen aikaan mielellään näkisi.

Päiville, kuten monelle äärilaidan uskovalla, synnit kiteytyvät sukupuolielimiin ja siihen mitä kukin tekee elimillään ja kenen kanssa. Juuri tässä asiassa monen uskovan näkemykset ovat niin tunkkaisen taantumuksellisia ja epäeettisiä, että sellaiset kuuluvat aivan perustellusti marginaali-ilmiöiden kategoriaan.

Päivin mukaan kristittyjen ja heistä erityisesti juuri hänen ja hänen kaltaisten sanan- ja uskonnonvapaus on kaventunut koskien sitä, että heidän homofobinen agendansa esimerkiksi tasa-arvoista avioliittolakia kohtaan ei saa juuri kannatusta. Pari tuhatta vuotta päiviräsäset ovatkin syntihömpällään olleet hegemonisessa asemassa, mutta heidän parhaat päivänsä jäävät kellastumaan historiankirjojen lehdille.

Suomessa päiviräsäsesten sanan- ja uskonnonvapaus ovat oikein hyvällä mallilla. Kukaan ei estänyt tälläkään kertaa Päiviä sanomasta sanottavaansa. Lisäksi Päivi saa pitää mielipuolisia uskomuksiaan tosina. Päiviräsäsillä on oikein omat mediakanavansakin, joten hyvinhän heidän vapautensa toteutuvat.

Päiviä kismittää kaiketi se, että paatoksellinen ja taantumuksellinen uskonnäkemys ei kelpaa enää yhteiskuntapoliittiseksi toimintaohjelmaksi. Sellaisten puolesta propagoiminen asetetaan jopa naurunalaiseksi. Kyllä on kovaa olla Päivi Räsänen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti