lauantai 28. heinäkuuta 2018

Konservatiivinen maailma on tunkkaisen ikävä


Konservatismi on helkkarin iso ongelma, tarkkailipa asiaa missä maailmankolkassa tahansa.

Konservatiivit ovat kehittäneet orwellilaisen uuskielen, jonka ainoa tarkoitus on kiertää liberaalien validit argumentit tavalla, jossa ei tarvitse ottaa kantaa mihinkään käsillä olevaan teemaan.

Konservatiiviset strategit ovat kehittäneet menetelmän, jossa teemoja käsitellään mahdollisimman pieninä paloina, jolloin teeman konteksti saadaan hämärrettyä. Strategia on toimiva, sillä näitä pieniä paloja on niin monta, että liberaalien on mahdotonta vastata järjellisissä puitteissa niihin kaikkiin. Tällöin konservatiivit voivat kiljua kurkku suorana: Et osannut vastata siihen! Konservatiivinen kieli on aina negaatioiden kyllästämä.

Konservatismi on aina ääriajattelua, koska se perustuu äärimmilleen vietyyn kontrolliin, jolloin väkivaltakin on konservatiivisen strategian mukaista. Konservatiivisen ajattelun mukaisesti mahdollisimman monen on alistuttava konservatiivisiin dogmeihin. Keinoja ei kaihdeta. Täten konservatismi on aina totalitaristista aste-erojen vaihdellessa.

Tuossa aikaisemmin oli juttua siitä, että liberaalien on otettava kieli jälleen omaan käyttöönsä. Konservatiivithan ovat omineet kielen ja liberaalit ovat lopettaneet niiden sanojen käytön, joita konservatiivit käyttävät. Tämä on ollut liberaaleilta strateginen virhe. Konservatiivit tuleekin haastaa heidän omilla sanoillaan.

Elämä konservatiivisen aristokratian alaisena on vaarallisen tunkkaista. Tästä löytyy esimerkkejä ympäri maailmaa. Konservatismi ei ole millään tavoin sovitettavissa modernin maailman kanssa. Maailma on mukava paikka, vaikka konservatiivit tekevät siitä ikävän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti