sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Konservatismin korruptio


Konservatismin pateettista uhriutumiseen perustuvaa narratiivia ei tule legitimisoida. Uhriutuminen onkin ehkä ainoa konservatiiveja yhdistävä globaali tekijä. Konservatiivien narratiivissa erilaiset vähemmistöt ovat vieneet konservatiivien elintilan, joten vähemmistöjä tulee vastustaa.

Konservatiivinen narratiivi pyrkii oikeuttamaan vihan ja väkivallan. Konservatiivisen narratiivin yksi tyypillisimmistä ilmiöistä on ns. valeuutiset; kaikki se mikä mediavirrassa ei miellytä konservatiiveja, on valeuutisointia. Faktat eivät kuitenkaan ole tässäkään asiassa konservatiivien puolella. Kyseessä onkin vain ja ainoastaan konservatiivien projektio: omat heikot argumentit pyritään projisoimaan vastapuolen heikkouksiksi.

Konservatiivisen liikkeen ideologia on aivan maailmanlaajuisestikin korruptoitunutta. Silloin kun agendaa ei pystytä ajamaan faktoihin perustuvalla argumentaatiolla, on välttämätöntä korruptoida oma ajattelu. Tällainen älyllinen epärehellisyys on historiallisesti ollut kaiken konservatiivisen ajattelun ominaispiirre.

Konservatiiviseen ajatteluun kuuluu myös debatin sulkeminen liberaaleilta katsannoilta. Kun faktat ovat pääsääntöisesti liberaalien puolella, konservatiivien on pakko sulkea debatti. Tähän kelpaa mikä tahansa syy; vaikka sitten nuo em. konservatiiviset valeuutiset.

Rationaalisuuskaan ei ole konservatiivinen hyve. Väitteet ovat jo lähtökohtaisesti sentimentaalista roskaa ja mikä vielä pahempaa, konservatiivi mielellään omaksuu väitteet joltakin ulkopuoliselta auktoriteetilta pohtimatta lainkaan väitteen totuusarvoa. Täten moni konservatiivinen ryhmä voidaankin luokitella kultiksi. Kultteja on paljon muitakin kuin uskonnollisia kultteja, vaikka monessa konservatiivisessa kultissa on myös uskonto mukana.

Amerikkalainen konservatismi nykymuodossaan ajaa koko konservatiivisen liikkeen konkurssiin. Kun tuo konservatiivisuuden muoto on saanut jalansijaa maailmanlaajuisesti, niin myös vastarinnasta tulee maailmanlaajuista. Tässä asiassa liberaalit massat ovat ylivoimaisia: konservatiivit pyrkivät hankaloittamaan elinoloja, joten pelkän lukumäärän perusteella vastarinta on murskaavan ylivoimaista.

Konservatiiviseen uhriutumismentaliteettiin kuuluu väkivaltaisella loppuratkaisulla hekumointi. Tällaiseen väkivaltaan konservatiivit pyrkivätkin johdonmukaisesti, joten konservatiivisen liikkeen tavoite on väkivalta, jolla oikeutetaan oman aatteen tappio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti