maanantai 23. heinäkuuta 2018

Konservatiivisuus vapauden vastaista


Konservatismi on jo lähtökodiltaan vapauden vastaista. Toki konservatiivit joskus jopa mielellään puhuvat vapaudesta, mutta heillä onkin aika kieroutuneet näkemykset vapaudesta.

Konservatiivien on pakko puhua vapaudesta, luvata vapautta. Tämä on välttämätöntä, jotta alamaiset eivät ryhdy kapinoimaan konservatiivista aristokratiaa vastaan. Konservatiivisissa yhteiskunnissa ei ole kansalaisia vaan alamaisia, koska konservatiiviset yhteiskunnat ovat jäykän hierarkkisia luokkayhteiskuntia, jossa on valtaapitävä aristokratia ja kaikki muut ovatkin sitten alamaisia, vaikka heistä käytetään nimitystä kansalainen. Tässäkin asiassa konservatiivit ovat perverssillä tavalla omineet kielen omiin tarkoituksiinsa. Kielipelien pelaaminen onkin yksi konservatiivien strategian kulmakivistä.

Konservatiivit joutuvat hyväksymään minimimäärän vapautta, jotta aristokratian dominoivat koalitiot pysyisivät vallassa. Tässä mielessä sosiaalisesti konservatiivit ja uusi bisneseliitti ovat löytäneet toisensa. Kaikissa teollistuneissa länsimaissa löytyy tällainen vinoutunut koalitio. Muutamassa maassa yhtälöön on vielä lisätty uskonnolliset yhteisöt.

Konservatiiviset koalitiot ovat erinomaisia terrorisoimaan ympäristöään. Kansalaisten vaatimukset liberaalista vapaudesta pyritään tukahduttamaan keinolla millä hyvänsä. Näin toimitaan varsinkin siinä tapauksessa, että vaatimuksia vapaudesta ei pystytä torjumaan konservatiivisten instituutioiden toimesta. Historiallisesti tällaisia vapauden vastaisia instituutioita ovat olleet uskonnolliset yhteisöt ja aivan erityisesti armeija.

Konservatiivit ovat vieneet perverssin ideologiansa instituutioiden uudistamiseen. Joskus, oikeastaan aika usein, muuttuvat tilanteet vaativat yhteiskunnan instituutioiden uudistamista. Konservatiivit terrorisoivat instituutioita ja täten kansalaisyhteiskuntaa siten, että uudistukset käsitetään ikuisen yhteiskuntajärjestyksen palauttamiseksi. Samalla torjutaan kaikki aristokratian mieli- ja ylivaltaa uhkaavat vapauden vaatimukset.

Konservatiivinen yhteiskunta ei voi koskaan olla vapaiden kansalaisten vapaaehtoinen yhteenliittymä. Konservatiivinen aktivismi ajaa aina aristokratiana etuja, liberaali aktivismi taas vapautta kaipaavan enemmistön.

Valitettavasti monesti on käynyt niin, että konservatiivit ovat onnistuneet monopolisoimaan yhteiskunnan resurssit oman agendansa ajajiksi. Vielä on epäselvää voidaanko nuo resurssit saattaa palvelemaan vapautta. Konservatiivit ovat aina valmiita käyttämään väkivaltaa omien erityisoikeuksiensa puolustamiseen. Silloin eletään jo militaristisessa poliisivaltiossa, mikä oikeastaan onkin konservatiivien ideaali yhteiskuntamuoto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti