lauantai 21. heinäkuuta 2018

Konservatiivinen tappava yhteiskuntajärjestys


Demokratia haastaa konservatismin. Demokratia on myös suurin uhka konservatismille.

Konservatiivinen yhteiskunta perustuu hierarkkiselle järjestelmälle, jossa valta on keskitetty aristokratialle. Tästä onkin ollut jo puhetta tuolla alempana.

Konservatiiviset argumentit eivät ole uusia. Nämä moneen kertaan debunkatut argumentit löytyvät muutamalta antiikin filosofilta puhumattakaan kolmesta abrahamilaisesta uskonnosta.

Myös meritokratia on uhka konservatiiviselle aristokratialle. Harvemmin tuolla valtaapitävällä konservatiivisella aristokratialla on sellaisia meriittejä, jotka oikeuttaisivat heidän valtansa. Konservatiivinen yhteiskuntajärjestys on täten jäykkä rakenne, jonka näkyvimpänä piirteenä on muutosvastarinta.

Kaikki edistys on historiallisesti tapahtunut muutoksen tarpeesta. Tähän tarpeeseen konservatiivinen agenda ei pysty milloinkaan vastaamaan, sillä agenda on taantuma menneeseen aikaan.

Konservatiivien viimeaikaiset hyökkäykset yhteiskunnan instituutioita vastaan perustuu salaliittoteorialle siitä, että nuo instituutiot olisivat jo lähtökohtaisesti konservatismia vastaan. Tällaisesta ei kuitenkaan ole näyttöä, mutta olisi oikein suotavaa, että instituutiot pystyisivät jo pelkällä olemassa torjumaan konservatismin selvät haitat. Konservatismin peruspiirteenä on taantumuksellisen vähemmistön diktatuuri ja demokraattiset instituutiot ovat konservatiiveille myrkkyä.

Konservatiivinen yhteiskuntajärjestys perustuu harhalle ja harhautukselle. Harhan levittämisessä konservatiivit ovatkin onnistuneet valitettavan hyvin. Tällainen harhautus on vaatinut revisionistista historiankirjoitusta, joka on yksi ensimmäisistä konservatiivien propagoimista harhoista ja harhautusta. Kun narratiivi on saatu muokattua konservatiiveille sopivaksi, faktat joutuvat kaatopaikalle.

Konservatiivien päämäärä on paaluttaa valtansa käyttämällä pakkovaltaa siten, että konservatiivisesta aristokratiasta tule narratiivissa ikuista ja pysyvää. Vallanvaihto ei juuri koskaan ole tapahtunut ilman väkivaltaa. Konservatiivit käyttävät väkivaltaa häikäilemättömästi puolustaessaan ikuiseksi kaavailemaansa valta-asemaa.

Konservatismi on sellaisenaan yksi ikävimmistä ja haitallisimmista yhteiskuntajärjestyksistä. Mitä sinä olet tehnyt tänään konservatismin torjumiseksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti