torstai 19. heinäkuuta 2018

Kristittyjen alhainen moralismi eutanasia-asiassa


Patavanhoillinen verkkojulkaisu, Seurakuntalainen, on tyypilliseen tapaansa anatnut näkyvyyttä taantumukselle. Tällä kertaa kyse oli eutanasiasta.

Seurakuntalainen: Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on alkanut selvittää elämän loppuvaiheen hyvää hoitoa, itsemääräämisoikeutta sekä saattohoitoa ja eutanasiaa koskevia sääntelytarpeita. Työryhmä työskentelee kesän 2021 puoliväliin saakka.

Eutanasiaa koskeva kansalaisaloite onnistuttiin valitettavasti kaatamaan eduskunnassa. Sillä kertaa fundamentalistikristityt saivat tahtonsa läpi: moni ennen eutanasiaa kannattanut kansanedustaja kääntyi äänestämään aloitetta vastaan.

Ny asetetussa työryhmässä vaikuttavat myös uskontotieteen professori Terhi Utriainen ja Virpi Sipola Kirkkohallituksesta.

Yhdelläkään uskovalla ei tulisi olla mitään sijaa eutanasiaa koskevassa päätöksenteossa. Eutanasiaa ei voi vastustaa pätevästi uskonnollisen argumentein, sillä kun jo minkä tahansa uskonnon ensimmäinen premissi, jumalhahmon olemassa, on epätosi, niin kaikki mitä Utriainen ja Sipola sanovat, ei ole validia ja relevanttia argumentointia. Tosin on olemassa pienen pieni mahdollisuus, että kyseisen henkilöt esittävät argumentteja eutanasian puolesta uskonnollisten dogmien ulkopuolelta. Sellaista kyllä taitaa joutua odottamaan pitkään.

Kansalaisaloite eutanasian puolesta näyttää pakottaneen lainsäätäjät pohtimaan saattohoidon menetelmiä. Uskovat peräytyivät saattohoitoon vastustaessaan eutanasiaa.

Suomessa kristinusko on hegemonisessa asemassa uskontojen joukossa ja tästä syystä kaiketi nuo kaksi uskonnollista henkilöä kuuluvat työryhmään. Kun tarkastelee kristinuskosta repäistyjä väitteitä, niin kärsimyksen maksimoiminen on uskovien määritelmä hyvälle elämälle ja varsinkin hyvälle kuolemalle.

Kristittyjen moralismi on eettisesti niin ala-arvoista, että se tekee kristityistä ala-arvoisia ihmisiä. Jumaluskon ja aavikkobarbaarien opaskirjasta, Raamatusta, revityt väitteet ovat haitanneet ihmiskunnan kehitystä jo lähes pari tuhatta vuotta.

Oikein toivon näille uskoville vittumaisen kivuliasta ja tuskallista kuolemaa ja samalla näiden uskovien lähiomaisetkin sitten näkisivät aivan lähietäisyydeltä uskonnon haitat. Taivaspisteitäkään ei kivulias kuolema tuo, sillä taivas-oletus on pelkkää maagista ajattelua, eikä sellaisella tulisi olla sijaa nykymaailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti