tiistai 10. heinäkuuta 2018

Vieläkin yksi kristillisdemokraatti jaksaa nillittää Pridestä


Minua jaksaa aina huvittaa konservatiivisten fundamentalistien typeryydet. Tällä kertaa puhuvana aasina toimi Uuden Suomen Puheenvuorossa joku Petri Muinonen.

Petri oli aika kyrpiintynyt Pride-marssista. Tuskin on lainkaan yllättävää, että profiilitiedoissaan Petri Muinonen ilmoittaa puoluekannakseen kristillisdemokraatit. Näille änkyröille seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat punainen vaate ja mikä on vielä pahempaa, nämä seksuaalivähemmistöt järjestävät iloisia festivaaleja. ”Muinoset” osaavat pitää vain ikävää.

Sinänsä on koomista, että Petri Muinosen edustaman puoleen jäsenmäärä on pienempi kuin seksuaalivähemmistöjen yhteenlaskettu lukumäärä.

Muinonen väittää vastustavansa totalitarismia ymmärtämättä, että hänen edustamansa uskonsuuntaus suorastaan vaatii totalitarismia, jos tuo suuntaus joskus onnistuisi pääsemään valtaan. Jos on ”tosiuskova” Muinosen tapaan, niin silloin ainoa sallittu yhteiskuntajärjestelmä on totalitaristinen teokratia.

Puheenvuorossaan Muinonen tekee ainakin yhden oikean havainnon: suomalainen kristillisyys ei kiteydy Muinosen puoluetoveriin Päivi Räsäseen. Päkä on nyt vain ollut näkyvin taantumuksellinen kristitty, vaikka Suomessa on vankka liberaali kristillinen joukko. Päkä on ollut nopeuttamassa kristillisyyden ja sitä myötä konservatiivisuuden alasajoa. Hyvä niin, sellaiset haittatekijät saavatkin painua historian hämärään.

Kristillisdemokraatit yhdistetään usein viidesläisyyteen. Tästä Päivi Räsänen on saa ottaa syyt niskoilleen. Edes Muinonen ei pysty rationalisoimaan tätä pois puolueensa tahraisesta imagosta.

Edelleen Muinonen nillittää henkilöön menevistä argumenteista. Ad hominem –argumentit puolustavat paikkaansa siten, että paskaa puhuvaa sanotaan paskanpuhujaksi ja idioottimiasuuksia laukovaa idiootiksi. Muinosessa henkilöityy nämä molemmat piirteet.

Kristillisdemokraattinen kristillisyys on niin tunkkaista, että sen tuleekin kohdata merkittävää vastarintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti