keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Putinin korstot Suomessa


Ensi viikolla saamme sitten hämmästellä kahden roistovaltion diktaattorin kokousta Helsingissä. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan molemmat diktaattorit tuovat mukanaan ison joukon ns. turvamiehiä. En tiedä mitkä heidän valtuutensa toimia Suomessa ovat, mutta näitä korstoja on hyödyllistä provosoida mahdollisimman näkyvästi.

Helsingin diktaattoritapaaminen voisi olla aivan erityinen näytön paikka Venäjän oppositiolle. Suomi on aivan erinomainen maa järjestää Putinin vastainen mielenosoitus. Venäjän valtiollinen media tuskin raportoisi sellaisesta mielenosoituksesta, mutta venäläisillä on onneksi vielä pääsy aika monelle sosiaalisen media sivustolle. Suomalaiset voisivat osoittaa solidaarisuutta Venäjän oppositiolle osallistumalla Venäjän opposition rinnalla Putinin vastaisiin toimiin.

Korstot ovat varsinainen riesa. Tästä saatiin hyvä näyttö viime vuonna Washington D.C:ssä, kun Turkin diktaattori Erdogan vieraili Yhdysvalloissa. Kurdit järjestivät rauhanomaisen mielenosoituksen ja Erdoganin korstot ryntäsivät ilman mitään syytä kurdien kimppuun. Siinä olikin paikallisille poliisilla kova työ saada korstot pois kurdien kimpusta.

Diktaattorien kokous Helsingissä on valtava imagotappio Suomelle. Riittävä kokouksen häirintä ja jopa sabotointi olisi oiva osoitus kansainväliselle yhteiselle, ettei suomalaiset tue millään tavoin diktaattorien toimia.

Kyynelkaasua ja kumiluoteja vesitykeillä höystettynä on viesti koko maailmalle, että suomalaiset seisovat Venäjän vaiennetun opposition rinnalla. Tästä voi tehdä sen johtopäätöksen, että pyrkiessään profiloitumaan kovaksi kundiksi Putin tarkoituksellisesti kohdistaa itseensä jopa väkivaltaiseksi yltyviä mielenilmauksia. Siinä ei sata korstoa riitä hillitsemään vihaista väkijoukkoa.

Olen vähän pettynyt, jos Suomessa ei saada aikaan kunnon rähinää kahden roistovaltion diktaattorin vastustamisen merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti