tiistai 17. heinäkuuta 2018

Konservatiivisuuden pysähtyneisyys


Konservatiivit pyrkivät pitäytymään perinteissä, joko kuvitelluissa tai todellisissa perinteissä. Konservatiivit listaavat perinteiden nimissä asioita EI SAA tehdä. Tästä seuraa pysähtyneisyys ja pysähtyneisyyden aika. Olipa sitten kyseessä teokratiapyrkimys tai ortodoksiakommunismi, niin pysähtyneisyys johtaa produktiivisuuden taantumiseen. Kaikki pysähtyneet yhteiskunnat kulkevat kohti kuolemaansa.

Konservatiivit ovat selektiivisiä sen suhteen, mitä asioita he vastustavat. Viime vuosina vastustus on kohdistunut paljolti eri vähemmistöjen oikeuksiin. Ihmiskunnan kokonaishyvinvoinnin kannalta vähemmistöilläkin tulee olla samat oikeudet kuin muilla ihmisillä. Tämä ei tietenkään sovi konservatiiveille, sillä heidän selektiivinen vastustuksensa kieltää oikeudet muilta kuin konservatiiveilta itseltään. Konservatiivien preferenssit ovat järjestäen haitallisia.

Konservatiivisuus propagoi negatiivisuuden puolesta aina äärimmäisyyksiin asti. Konservatiivinen negatiivisuus ilmenee siten, että usein heidän mielestään mikä tahansa muutos on liberaalia. Tästä ajattelusta kumpuavat myös konservatiivien hellimät salaliittoteoriat. Negatiivisuus ei koskaan tuota edistystä.

Traditionalismi liittyy läheisesti negatiivisuuteen. Konservatiivi painottaa, että jokin aina tehty tietyllä tavalla ja siksi sitä ei tule muuttaa, vaikka tuo teko olisikin haitallinen. Tradition nimissä voidaan ylläpitää haitallisia menettelytapoja. Kun traditio ja dogma ovat yhtenevät, tiedossa on pelkkiä ongelmia.

Lopulta konservatismi aiheuttaa jakautuneisuutta jopa konservatiivisen ajattelun kannattajien omissa riveissä. Aina löytyy harhaoppinen konservatiivi. X:n oma konservatiivinen ajattelu on tässä  tapauksessa ainoaa oikeaa konservatiivisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti