perjantai 20. heinäkuuta 2018

Sari Essayahin alhaista moralismia SuomiAreenassa


SuomiAreenan paneelikeskustelussa oli aiheena välittäminen ja vapaus. Puoluejohtajista oli paikalla mm. krisujen Sari Essayah ja RKP:n Anna-Maja Henriksson. Tulitukea Sarille tarjosi arkkipiispa Tapio Luoma ja tulitukea Sari tarvitsikin kun opponenttina oli Tuomas Enbuske.

Sari ja arkkipiispa haikailivat jonkinlaisen yhtenäiskulttuurin perään. Tällainen argumentointi onkin kovin tyypillistä näille konservatiiveille. Joskus menneisyydessä oli jokin imaginaarinen kulta-aika, johon halutaan palata. Oikeasti sellaista aikaa ei ole koskaan ollut. Uskovia vain kyrsii se, että heidän hegemonia-asemansa on mennyttä, eivätkä he pääse ilman vastaväitteitä sanelemaan menettelytapoja, vaikka kovasti haluaisivatkin.

Enbusken teesi taas oli, että välittämistä on liikaa, sillä välittäminen Sarin ja arkkipiispan tapauksessa tarkoittaa muiden asioihin liittyvää asiatonta puuttumista. Enbuske oli täysin oikeassa.

Uskovien ollessa kyseessä, heillä on perin vittumainen taipumus vaatia muita noudattamaan heidän haitallista moraalikoodistoaan, joka on oikeasti silkkaa moralismia. Tätä kristityt ovat harjoittaneet pari vuosituhatta ja tulokset ovat olleet ihmiskunnan kannalta katastrofaalisia.

Näille uskoville välittäminen tarkoittaa lähetyskäskyn noudattamista, mikä taas tarkoittaa perusteettomien aavikkobarbaarien uskomusten siirtämistä eteenpäin. Uskovien välittäminen tarkoittaa myös sitä, että heikoilla olevaa ihmistä autetaan, mutta samalla autettavaa manipuloidaan siten, että hänen ajatusmaailmansa muuttuisi yhtä tunkkaiseksi kuin noiden auttajienkin.

Välittäminen tarkoittaa autettavan koukuttamista, jotta auttaja saisi toteuttaa kristillistä alistamista ja hyväksikäyttöä. Uskovat välittävät vain sen verran, että heidän valtapyrkimyksensä toteutuvat. Haikailtu yhtenäiskulttuuri tarkoittaa aina teokratiaa. Demokratia taas annihiloi kaikki uskovien valtapyrkimykset ja sehän ei näille ”tosiuskoville” sovi.

Kun uskovat väittävät välittävänsä kanssaihmisistään, kaikkien hälytyskellojen tulisi soida. Tämä välittäminen on suunnilleen samaa kuin heroiinin tarjoaminen lapsille.

Suomi tarvitsee monta tuomasenbuskea, mutta ei ainuttakaan kristittyä silloin kun jutut ovat samaa tasoa kuin Sari Essayahin tai arkkipiispan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti