perjantai 6. heinäkuuta 2018

Roistovaltioiden diktaattorit tapaavat Helsingissä - imagotappio Suomelle


Kahden roistovaltion diktaattorit tapaavat pian Helsingissä. Oikeastaan vain toinen on oikea diktaattori ja toiselle jää wanna-be-diktaattorin osa.

Kahteen roistovaltioon ja niiden presidentteihin kiteytyy kansainvälisen konservatismin koko kuva. Kummassakin roistovaltiossa rehottaa laajalle levinnyt korruptio, nepotismi, kleptokratia, autokratia ja määreitä löytyy paljon muitakin, eikä niitä joudu edes etsimään.

Tapaaminen sataa meidän liberaalien demokraattien laariin. Putinin ja Trumpin henkilöhistoria ja heidän edustamiensa puolueiden ohjelmat ja menettelytavat kertovat konservatismin myrkyllisyydestä. Toki roistovaltioilla on omat erityispiirteensä, mutta lopputulos on molemmissa tapauksissa sama – olosuhteiden kurjistaminen äärimmilleen, jolloin valta voidaan betonoida näille kahdelle diktaattorille ja heidän lähipiirilleen.

Suomessa on tiukka vaalivuosi 2019. Konservatiivit ovat alkaneet valmistautumisen vaaleihin propagoimalla roistovaltioiden diktaattorien tukemisella. Vaaleihin on kuitenkin sen verran aikaa, että maailmalla ehtii sattua jos jonkinlaista, mikä puolestaan vaikuttaa Suomenkin vaaleihin.

Roistovaltioista Yhdysvalloissa pidetään marraskuussa kongressivaalit ja nämä vaalit ovat ensimmäinen mittari, jolla mitataan konservatismin diktatorisen muodon kattavuutta. Mikäli myrkyllinen konservatismi ei menesty noissa vaaleissa, niin konservatismilla on kova työ menestyä Suomessakaan. Toinen diktaattori on jo todennettavasta sekaantunut muiden maiden vaaleihin ja päätöksentekoon ja sama meno näyttää jatkuvan.

Mikäli liberaalit demokraattiset ehdokkaat menestyvät läntisen roistovaltion vaaleissa, wanna-be-diktaattorin asema käy niin hankalaksi, että hänen mainosarvonsa lähenee nollaa. Näin varsinkin, jos wanna-be-diktaattori joutuu kongressissa syytettyjen penkille.

Diktaattorien Helsingin tapaaminen aiheuttaa Suomelle vakavan imagotappion, Ensi vuoden vaaleissa äänestämällä liberaalit selvään eduskunnan enemmistöön, imagotappiota voidaan lievittää. Kaiken lisäksi liberaalien tavoitteet ovat aivan ylivoimaisia konservatiivien vastaaviin verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti