maanantai 30. heinäkuuta 2018

Rippikoululeirit kultin värväämistailaisuuksia


Kotimaa24:n yksi aktiivisimmista bloggareista on Pekka Pesonen. Viimeisimmässä blogissaan 28.7.2018 hän kirjoitti taas kerran rippikouluista otsikolla: Kädetkö ylös, riparilaiset jyrää yli?

Jutun tarkoitus oli kaiketi kiinnittää huomiota rippikoululeireillä ilmeneviin järjestyshäiriöihin. Ongelmia voi odottaa, kun nuorille puhutaan pelkkää bullshittiä jostain täysin todentamattomasta jumalasta, Jeesuksesta joka tuskin oli edes olemassa ollut henkilö, taivaasta, helvetistä, pelastuksesta, niin siitä seuraa pelkkiä ongelmia.

Oireellinen kommentti löytyy blogin kommenteista juuri Pekka Pesosen itsensä sanomana: Siihen, että nuoret ottaisivat seurakunnan toiminnan omakseen, niin siihen ei edes pyritä.

Tässä blogissa oli vuosia sitten juttua Josh McDovwellista, joka vastaavasti sanoi: Napatkaa ne mahdollisimman nuorina!

Nykyään nuoret ovat niin fiksuja, etteivät he nielaise bullshittiä edellisten sukupolvien tapaan. Mobiililaitteiden ansiosta he voivat tarkistaa noiden kulttijohtajien väitteiden totuusarvon heti. Heille puhutaan paskaa ja valehdellaan päin näköä. Kyllä sellaisesta nouseekin vastarinta ja tämä kai sitten vähän korpeaa niin Pesosta kuin McDowelliakin.

Kultin säilymisen takia uusien jäsenten värvääminen on tärkeää. Rippikoulut ovat yksi esimerkki epäeettisestä värväämisestä yhteen kulttiin. Aivan sama tarjotaanko nuorille rippileirillä jeesuspörinää tai heroiinia, tulos on aivan sama – ihmisraunio.

Rippikoulun pitäjillä on tuskin tosia vastauksia nuorten kysymyksiin, kun jo ensimmäinen premissi – Jumalan olemassaolo – on selvästi epätosi.

Rippikouluikäiset nuoret tulisi tavoittaa ja selvittää heille, että heillä on oikeus olla osallistumatta rippikoulun kaltaiseen uskonnonharjoitukseen vanhempiensa mahdollisista vaatimuksista huolimatta.

 Negatiivinen uskonnonvapaus peittoaa aina positiivisen uskonnonvapauden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti