lauantai 28. heinäkuuta 2018

Heroiinia tai evankeliumia lapsille - sama lopputulos


Kesällä on taas järjestetty kaikenlaisia uskonnollisia kokoontumisajoja. Samoin näin kesällä monet nuoret käyvät rippikoulun. Kysymys kuuluu: Kuinka moni lapsi ja nuori joutuu osallistumaan tällaiseen uskonnonharjoitukseen vasten tahtoaan? Eikö negatiivinen uskonnonvapaus koskekaan lapsia ja nuoria?

Tarjottiinpa lapsille ja nuorille heroiinia tai evankeliumia, niin lopputulos on aivan sama – iso joukko ihmisraunioita. Moni nuori on sekoittanut päänsä heroiinilla evankeliumista puhumattakaan.

Heroiinin tarjoamine ja myyminen on kriminalisoitu, mutta evankeliumia saa työntää nuorten kurkusta alas, vaikka evankeliumi on aivan yhtä vaarallinen huume. Ne vanhemmat, jotka pakottavat tai suostuttelevat lapset ja nuoret mukaan koukuttavaan uskonnonharjoitukseen ovat yhtä syyllisiä kuin heroiinia lapsilleen tarjoavat vanhemmat.

Heroiini on sentään reaalimaailman reaalinen kemikaali. Evankeliumi taas perusteettomista väitteistä koostuva tarinakokoelma, jolla ei ole vastinetta reaalimaailman vastinetta.

On täysin moraalitonta väittää lapsille heidän olevan jollain tavalla syntisiä ja tästä syystä tarvitsevan jotain pelastusta. Tähän tarkoitukseen onkin kehitetty jeesushuume. Pönttö menee Jeesuksesta ihan yhtä sekaisin kuin heroiinista.

Huumeita käyttäville nuorille on saatavilla validia lääketieteellistä apua. Uskontojen uhrien asema on tässä suhteessa paljon huonompi. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun jeesushuumetta tarjottiin lapsille ja nuorille joka tuutista. Tätä pidettiin jopa oikein sopivana kasvatusmetodina. Uskontojen uhrit ry ei mitenkään pysty tavoittamaan kaikkia uskontojen haitoista kärsiviä lapsia ja nuoria. Valistuneiden ja sivistyneiden vanhempien tulisi ymmärtää evankeliumin olevan koukuttava huume.

Olisi jo korkea aika kriminalisoida uskontokasvatus, tai ainakin sen tunnustukselliset muodot. Tämä koskee tietenkin kaikkia uskontoja. Evankeliumilla tulisi olla yhtä vähän sijaa lasten ja nuorten elämässä kuin heroiinilla.

1 kommentti:

  1. Kannatat uskontokasvatuksen kieltämistä (joka on turvattu ihmisoikeus mm. YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa) ja silti kehtaat väittää itseäsi liberaaliksi! Ei voi kuin nauraa.

    T: Oikea liberaali

    VastaaPoista