tiistai 24. heinäkuuta 2018

Konservatiivien kieroutunut omatunto


Konservatiivien omatunto on perverssillä tavalla kieroutunut. Konservatiivit ovat omineet omantunnon diskurssin tavalla, joka on jo itsessään epärehellinen, eikä konservatiiveilla ole lainkaan moraalisia ongelmia kielen ja kielenkäytön moraalittomaan vinouttamiseen. Kun konservatiivit puhuvat omastatunnosta, he tarkoittavat aina jotain muuta kuin väitelauseen semanttinen analyysi edellyttäisi.

Konservatiivit väittävät, että universumi toimii absoluuttien pohjalta, mutta ainoat absoluutit ovat lopulta vain ja ainoastaan muutama verifioitu luonnonlaki.

Konservatiivien ongelmana on se, että aina kun he puhuvat absoluuteista, absoluutit ovat keskenään ristiriitaisia ja toisensa poissulkevia tyhjiä väitelauseita. Tämä ristiriita harmonisoidaan perverssillä kielen raiskaamisella. Tässä asiassa konservatiivit ovat kehittyneet oikein hyviksi.

Demokratiassa päätöksenteko perustuu rationaaliseen debattiin. Konservatiivit taas löytävät asiasta kuin asiasta kaksi täysin mielivaltaista absoluuttia, joiden välillä ihmisten odotetaan valitsevan, vaikka kumpikin absoluutti olisi selvästi epätosi ja usein myös haitallinen. Valinta ei vaadi rationalismi vaan sentimentalismia ja siinäkin konservatiivit ovat hyviä.

Tässä konservatiivisessa skenaariossa auktoriteetti korvaa rationaalisuuden ja omaehtoisen ajattelun.  Auktoriteetti taa kuuluu konservatiiviselle aristokratialle. Tämä onkin osoittautunut konservatiivisen aristokratian hegemonian säilyttämisen kannalta toimivaksi strategiaksi.

Konservatiivien on turvauduttava orwellilaiseen uuskieleen, sillä muuten heidän kielenkäyttönsä vaikuttaisi jopa vääristyneemmältä kuin se onkaan. Kielenkäytön raiskaamisessa siten, että kielestä tulee ilkeää, ovat konservatiivit olleet myös aika mestareita.

Analysoitaessa konservatiivien käyttämää kieltä varsinkin omantunnon kysymyksissä, kielestä löytyy täsmälleen samat sekä semanttiset että syntaktiset konventiot kuin minkä tahansa autoratiivisen kultin kielenkäytöstä. Tämäkö epärehellinen kielenkäyttö on vapaan ihmisen omantunnon mukaista? Tuskinpa vain.

Meidän liberaalien on otettava kieli ja merkitykset jälleen faktuaaliseen käyttöön ja jätettävä konservatiivit jauhamaan paskapuheen kriteerit täyttävää jargonia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti