maanantai 29. tammikuuta 2018

Vaalit ohi - jälkipelit alkoivat



Suomessa käytiin presidentinvaalit aika odotetuin tuloksin. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Vaaleissa tosin oli vain yksi häviäjä – Paavo Väyrynen. Tässä suhteessa Pate on hämmästyttävän johdonmukainen. Väyrynen häviää aina presidentinvaalit, olipa vastaehdokkaina keitä tahansa.

Tälläkin kertaa syy Väyrysen vaalitappioon löytyi mediasta. Väyrysessä itsessään ei tietenkään ole mitään vikaa. Kokeneena kehäkettuna Väyrysen olettaisi tekevän asioista tarvittavat johtopäätökset, mutta kun ei, niin sitten ei. Väyrysen aika oli jo vuosikymmeniä sitten.

Voihan vaalituloksista tehdä sellaisenkin johtopäätöksen, että suomalaiset kannattivat Euroopan Unionia ja eurovaluuttaa. Ehdokkaista EU- ja eurovastaisia olivat Huhtasaari ja Väyrynen, joiden yhteenlaskettu kannatus oli vähän yli 13 prosenttia.

Tästä kun vielä vähän ekstrapoloidaan, niin samalla prosenttilukemalla löytyy etnonationalistien kannatus. Tämä tunkkainen ideologia kulminoituu juuri Huhtasaareen ja Väyryseen.

Suomi24:ssä joku irvileuka esitti, että Huhtasaaren prosentit edustavat myös sitä osaa suomalaisista, joka uskoo Nooan arkki-tarinaa. Voihan sen asian toki noinkin nähdä.  Samalla perusteella Huhtasaaren prosentit kertovat niiden lukumäärän äänestäjistä, jotka pitävät puhuvaa aasia faktuaalisena eläimenä.

Vaalituloksista voisi oikeastaan tehdä vaikka mitä johtopäätöksiä, mutta olkoon tällä kertaa. Jälkipelejä on mielenkiintoista seurata. Jälkipelithän jatkuvat aina seuraaviin vaaleihin asti, olivatpa nuo vaalit mitkä tahansa.

Jälkipelien yhteydessä voisi oikeastaan palkita jonkun omalla aasinlakilla; siis henkilön joka esittää kaikkein hassuimman analyysin vaalien tuloksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti