lauantai 13. tammikuuta 2018

Konservatiiivsen ajattelun konkurssi tyyliin Donald Trump



Konservatiivinen ajattelua ja ideologia sekä niistä johdetut toimenpideohjelmat ja menettelytavat kokevat päivittäisiä takaiskuja Yhdysvalloissa ja tälle kehitykselle voi vain hurrata.

Konservatiivisuudesta on tullut synonyymi republikaanisen puolueen taakse ryhmittyneelle uskonnolliselle oikeistolle. Tämä jo lähtökohtaisesti sekalainen seurakunta on historiansa ajan ylpeillyt korkealla moraalillaan, joka onkin osoittanut  pelkästään muihin kohdistuvaksi moralismiksi.

Republikaanien uskonnollisen oikeiston näkyvin edustaja on tietenkin presidentti Donald Trump, joka on tunnettu kaikista konnuuksistaan, usein laittomista mutta tavallisesti pelkästään epäeettisistä teoistaan ja sanoistaan.

Republikaaninen uskonnollinen oikeisto ja erityisesti sen kaikkein konservatiivisin evankelikaalinen siipi on asettunut varauksettomasti kaikkien Trumpin sanomisten ja tekemisten taakse. Tällä viikolla presidentti on sanonut Haitia sekä Afrikan maita perseläviksi.  Kun tällaisen möläytyksen esittää presidentti, niin sen luulisi synnyttävän vastarintaa näissä ”korkean moraalin” konservatiiveissa, mutta ei: Konservatiivit eivät voi sanoutua irti presidenttinsä möläytyksistä, sillä Jumala olisi ollut väärässä valitsemalla Trumpin presidentiksi.

Pari päivää myöhemmin tuli ilmi presidentin paneskelu pornotähti Stormy Danielsin kanssa. (Danielsin oikea nimi on Stephanie Clifford). Minusta on ihan sama kuka paneskelee ja kenenkin kanssa, olivatpa paneskelijat naimisissa sitten kenen kanssa tahansa. Tällainen on jokaisen yksityisasia. Raskauttavaksi konservatiivisen edusmiehen tekemiset tulevat tekopyhän moralismin takia. Vielä kun presidentin asianajaja, Micheal Cohen, oli maksanut Danielsille 130 000 dollaria, jotta tämä pysyisi hiljaa, niin tämä osoittaa, että moraalinen selkäranka on kumia taipuen vähän joka suuntaan aina tarpeen mukaan. Cohen muutenkin on tutkinnan alla vehkeiltyään venäläisten kanssa laittomasti omaan ja Trumpin lukuun.

Republikaanien parista on noussut muutama kriittinen ääni koskien presidenttiään. Samaan aikaan taustalla konservatiivit tekevät kaikkensa republikanisoidakseen maan ja tämä tarkoittaa ihmisten elinehtojen kurjistamista. Tuloksena ei olekaan jyrkkä luokkayhteiskunta vaan kastijärjestelmä Intian malliin.

Donald Trump on ajanut konservatiivisen ajattelun konkurssiin, mikä onkin johdonmukaista Trumpin lukuisten konkurssien sarjassa. Ennen kuin konkurssipesä on selvitetty, niin sitä ennen on tapahtunut vaikka mitä ikävää, valitettavasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti