tiistai 23. tammikuuta 2018

Demokraatit pettivät - taas!



USA:ssa saatiin sitten aikaan sopimus, jolla liittovaltion hallintoa rahoitetaan helmikuun 8. päivään asti.

Oli oikeastaan aikaan hauskaa, kun sekä edustajainhuone että senaatti ovat republikaanien hallussa, niin hallinto suljettiin kolmeksi päiväksi. Vielä kun Valkoisessa majailee republikaani, niin hallinnon alasajo oli historiallinen tapahtuma. Vastaavassa tilanteessa hallintoa ei ole suljettu koskaan aikaisemmin.

Republikaanien ja demokraattien lehmänkaupoissa demokraatit tulivat taas kerran kusetetuiksi. He eivät vain osaa. Tätä touhua on nyt jatkunut vuosikymmeniä, eikä muutosta demokraattien toimintatapaan ole näkyvissä.

Syyttävä sormi osoittaa demokraattien ”yrityssiipeä”, joka ei loppujen lopuksi eroa lainkaan republikaanien yleisestä linjasta. Demokraatit hävisivät moraalisen oikeutuksensa parikymmentä vuotta sitten, kun myös he alkoivat vastaanottaa rahaa yrityksiltä; ensin vaalikampanjoiden yhteydessä ja heti perään muun puoluerahoituksen muodossa.

Demokraattien kongressiedustajista on tullut täysin munattomia. Vaikka demokraatit ovat nyt vähemmistössä, heillä olisi ollut ainutlaatuinen mahdollisuus ajaa liittovaltion rahoituspakettiin progressiivisia asioita, eivätkä republikaanit olisi mahtaneet mitään, sillä paketin hyväksyminen senaatissa vaati 60 senaattorin äänet. Republikaaneilla on 52 senaattoria, joten tarvittiin 8 riveistä irtaantunutta demokraattia. Lopulta jakolinja ei mennytkään puoluekannan mukaan. Muutama republikaani lipesi rivistä ja niin teki riittävän monta demokraattiakin. Tarvittavat äänet raavittiin kasaan.

Demokraattien pääjehuista Chuck Schumer ja Nancy Pelosi tulisi panna vaihtoon heti eikä huomenna. Demokraatit pysyvät ”yritysmafian” kätyreinä, elleivät he ala välittömästi ajaa oikeasti edistyksellisiä lakeja ja menettelytapoja.

Muutosta odotellessa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti