lauantai 6. tammikuuta 2018

Patmoksen Mäkilän rikollinen agenda



Taantumuksellinen verkkojulkaisu, Seurakuntalainen, antaa säännöllisesti palstatilaa kaikkein takapajuisimmille ajatuksilla ja tällä kertaa taantumuksen ja silkan häijyyden edustajana toimi Patmos Lähetyssäätiön lähetyspastori Petri Mäkilä.

Kun kyseessä on Patmos, niin on aivan perusteltua sanoa, että Patmos on lähellä järjestäytynyttä rikollisuutta, koska Patmoksen positio on sama kuin Yhdysvaltain republikaanisen puolueen uskonnollisen oikeiston. Patmos onkin tuon amerikkalaisen rikollisorganisaation Suomen osasto.

Seurakuntalainen oli otsikoinut juttunsa: Suomessa on enää kristillisyyden rippeet jäljellä. Jo pelkkä otsikko on selvästi epätosi, eikä asian verifioimiseen tarvita mitään kovin syvällistä sosiologista tutkimusta. Fakta on, että suomalaiset ovat hyvinkin kristillisiä, mutta eivät sitä kuten Mäkilän ajama helluntailainen (poliittinen) fundamentalismi edellyttäisi. Jos asiaa tarkastellaan Patmoksen tukeman republikanismin näkökulmasta, niin silloin Suomessa ei ole kuin pieniä republikaanisen rikollisuuden etäpesäkkeitä. Siltikään asia ei ole hyvä, kun Suomessa vaikuttaa yksikin ”mäkilä”.

Mäkilä: Yksin olemme pieniä toimijoita, mutta toivon, että löytäisimme vahvemman yhteyden, joka näkyisi ja kuuluisi tässä yhteiskunnassa.  

Amerikassakin nämä uskonnollis-poliittiset propagandajärjestöt ovat olleet aika yksinäisiä toimijoita ja ainoa yhdistävä tekijä on ollut ryhmittyminen republikaanien uskonnollisen oikeiston taakse päämääränä dominionistisen kiilastrategian toteuttaminen. Amerikassa strategia on onnistunut paremmin kuin hyvin ja sellaista totalitaristista yhteiskuntamallia on Patmoskin ollut ajamassa Suomeen.

Meidän tulisi ottaa rohkeammin kantaa yhteiskunnallisiin asioihin.

Sitähän Patmos on tehnyt ja tekee koko ajan Juha Ahvio kärkipelaajanaan. Patmoksen republikaaninen rikollinen agenda ei vain ole saanut suurempaa kannatusta ja nyt Mäkilä vaikeroi asian kanssa toivoen muilta änkyröiltä tulitukea. Helluntailaiselle Mäkilälle Lutherin regimentti-oppi taitaa olla mahdoton yhteiskuntapoliittinen toimintatapa. Suomi on vieläkin luterilainen maa, vaikka Mäkilä sanoisi mitä.

Helluntaissa on ollut historiallista se, että politiikassa ei ole oltu mukana/…/Se on ollut virhe, sillä nyt valitamme päätöksistä. Nyt on tajuttu, että siellä pitäisi olla mukana.

Tähän johtopäätöksen tuli amerikkalainen uskonnollinen oikeisto 40 vuotta sitten ja siitä alkoi instituutioiden vyöryttäminen ja tulos on nyt nähtävissä: USA on heikommassa jamassa kuin koskaan historiansa aikana ja syy on pelkän republikaanien rikollisen uskonnollisen oikeiston.

Olen huolissani siitä, että uusi sukupolvi ei enää kasva kristilliseen maailmankuvaan, koska koulusta saa toisenlaisen maailmankuvan.

Tuo oli sanatarkka käännös 1980-luvun amerikkalaisten tv-evankelistojen rikollisesta propagandasta: propagandasta jonka tarkoituksena oli tehdä Yhdysvalloista teokratia.

Mäkilän mukaan kristillisyyden häviämisestä kertoo se, että yhteiskuntana työnnämme syrjään kristilliset perusasiat, jotka ovat alkujaan olleet pohjana yhteiskunnallemme.

Suomalainen yhteiskunta lakeineen perustuu kyllä valistuksen ajatukselle vapaudelle, veljeydelle ja tasa-arvolle. Kristinusko, erityisesti Mäkilän edustama suuntaus, on peruuttamattomasti ristiriidassa valistuksen ideaalien kanssa. Miksi kristillistä haittoja pitäisi säilyttää Suomessa tai missään muuallakaan?

Patmoksen agendaan Petri Mäkilän esittämänä voi tutustua tuolla:


P.S. Patmoksen Ahviokin julkaisi pitkästä aikaa Yhdysvaltoja koskevan blogin. Se oli samaa lainauslouhintaa kuin ennenkin. Ahviolle sattui pieni moka: Hän siteeraa verkkosivustoa nimeltään Axios, joka on liberaali verkkosivusto. Tästä voi päätellä, ettei Ahvio paljon panosta teksteihinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti