lauantai 27. tammikuuta 2018

Torniaiselle lisää lusittavaa - puskanikit aktivoituivat



Uusnatsi ja Pohjoismaiden Vastarintaliikkeen Suomen osaston sekopää Jesse Eppu Torniainen sai eilen hovioikeuden päätöksellä lisää lusittavaa.

Tuomion julistamisen jälkeen keskustelupalstat täyttyivät uusnatsien, kansallissosialistien ja muiden oikean äärilaidan kulkijoiden kommenteista, joista kaikki olivat Torniaista ja hänen väkivaltaisuuttaan puolustavia kommentteja.

Puskanikkien aktivoituminen tapahtuu takuuvarmasti aina kun uusnatsi joutuu kiipeliin. Pelkästään keskustelupalstoja seuraamalla voisi saada sellaisen kuvan, että uusnatsit olisivat Suomen suurin poliittinen ryhmä, mutta näinhän ei tietenkään ole. Paljon melua he kyllä saavat aikaan. Silti on ikävää, että moni hyväksyy uusnatsien toiminnan, vaikka ei itse osallistuisikaan heidän toimintaansa.

Putinin trollien sekaantuminen Yhdysvaltain sisäpolitiikkaan on hyvin dokumentoitu. Samoin Putinin trollit ovat hämmentäneet soppaa Saksassa ja Ranskassa, eikä monet muutkaan Euroopan maat ole säästyneet trollien invaasiolta.

Nettibotit ja trollit ilmaantuvat palstoille kuin käskystä. Tähän ei ole poikkeusta. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen, että trolleja ja botteja ohjataan ulkoa ja mahdollisesti juuri Venäjältä. En millään usko, että uusnatsit ja heidän poliittinen siipensä, perussuomalaiset, olisivat riittävän fiksuja koordinoimaan tällaisia propagandaiskuja verkossa.

Täsmälleen samanlainen puskanikkien aktivoituminen tapahtuu myös aina kun Laura Huhtasaari ja Paavo Väyrynen joutuvat ahtaalle. Ei mene kuin muutama minuutti, niin puskanikit ja joskus jopa ihan oikeat henkilöt aktivoituvat.

Ehkä joskus saamme selville, mitä tapahtuu ja kenen käskystä, kun puskanikit ja trollit alkavat vyöryttää palstoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti