tiistai 16. tammikuuta 2018

Huhtasaaren mädäntynyt "arvojohtajuus"



On aina hauskaa kun USA:n presidentti ajaa konservatiivit ympäri maailmaa yhä ahtaammalle.

Suomessakin yksi presidenttiehdokkaista on Trumpin kannattajia, vaikka hän on viime viikkoina yrittänyt ottaa etäisyyttä ennen niin ihailemaansa USA:n presidenttiin. Molemmat ovat kuitenkin samanlaisia rasisteja ja muutkin jutut ovat jostain idealisoidusta menneisyydestä; menneisyydestä joka elää pelkästään mielikuvituksessa.

Niinpä niin, Suomessa tällä hetkellä näkyvin trumpisti on tietenkin Laura Huhtasaari. Tämä persujen uskonnollisen oikeiston äänitorvi haluaakin republikanisoida Suomen. Tästä aiheesta on ollut juttua tässä blogissa moneen kertaan.

Laura Huhtasaari mielellään profiloituu joksikin, jota hän kutsuu arvojohtajaksi. Aina kun joku mainitsee sanan arvojohtaja tai arvojohtajuus, aseesta on syytä poistaa varmistin. Historiassa ei taida löytyä montaakaan esimerkkiä siitä, että arvojohtajan ajamat arvot olisivat olleet edistyksellisiä eivätkä varsinkaan hyödyllisiä.

Arvojohtajuus tarkoittaa nykyretoriikassa pelkästään taantumuksellisuutta ja vielä sen kaikkein jyrkimmässä muodossa. ”Arvojohtajasta” riippuen arvoista johdetut poliittiset ohjelmat tarkoittavat aina fasismia ja Huhtasaaren tapauksessa kristofasismia, mikä on erittäin raskauttava tekijä. Käytännössä tuo edellinen tarkoittaa konservatismia, joka on vain vähän kiltimpi tapa nimetä heidän ajamansa asia.

Puolueensa äänenkannattajassa, Suomen Uutisissa, Huhtasaari havittelee kansan yhtenäisyyttä ymmärtämättä, että juuri hän itse ammentaa vastakkainasettelusta ja kärjistää eripuraa. Hän onkin arvojohtaja vain pienelle joukolle fanaattisimpia etnonationalisteja. Muille Huhtasaari on pelkkä häiriötekijä.

Näille Huhtasaaren kaltaisille persuille on oltu koko puolueen olemassaolon ajan oltu kilttejä. Liian monta kompromissia on tehty persujen kanssa. Ei olisi mikään vahinko, että persut ajettaisiin marginaalin marginaaliin. Palataan asiaan sitten kun perusilla ja Huhtasaarella on jotain tähdellistä sanottavaa. Sitä odotellessa konservatiivit tulee panna entistä tiukemmalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti