maanantai 3. huhtikuuta 2017

Vittumaisten persujen rikoslaki



Uuden Suomen Puheenvuorosta on tullut vittumaisten persujen äänitorvi, koska juuri muualla he eivät saa ääntään kuuluviin.

Viikonlopun typerimmän mielipiteen lausui oululainen kaupunginvaltuutettu Juha Vuorio, jonka pähkähullu kirjoitus oli otsikoitu: Rikoslaki remonttiin!

Vuorio esitti parikymmentä kohtaa sisältävän ohjelmajulistuksen, jonka perusteella Suomesta tulisi tehdä tarkkailu- ja rangaistusyhteiskunta. Tämä on niin tyypillistä persuilua, mutta kukaan persu ei liene ollut niin yksityiskohtainen totalitarismissaan kuin Juha Vuorio.

Rangaistuksilla on erittäin harvoin rikoksia ennaltaehkäisevä vaikutus. Edes kuolemantuomio ei ole vähentänyt merkittävästi murhia niissä maissa, joissa kuolemantuomio on käytössä.

Vuorio ei millään tavoin selvennä miten maksimaalinen vankipopulaatio edistäisi yhteiskunnan toimivuutta. Kun lukee näitä vittumaisten persujen ulostuloja, niin aina löytyy sellainen näkemys, jonka tarkoituksena on kurjuuden maksimointi. Tähän kelpaa vaikka sitten jotakuinkin kaiken kriminalisointi. Silloin eletään totalitaristisessa kontrolliyhteiskunnassa ja sellaistahan nuo vittumaisen persut tavoittelevatkin.

Jotta Vuorion jutut toteutuisivat, aika monesta vapausoikeudesta tulisi luopua ja samalla menisivät romukoppaan ihmisoikeudetkin. Pohjoismainen oikeuskäytäntö on mennyt aivan toiseen suuntaan kuin Vuorion perusteettomat mielipiteet. Pohjoismainen käytäntö on havaittu tutkitusti hyväksi, eikä sitä ole syytä lähteä muuttamaan vittumaisten persujen vaateista huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti