sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Puoluekokousmellakat - Chicago 1968, Jyväskylä 2017(?)



Tämän vuoden seuraava mielenkiintoinen tapahtuma on ilman muuta Perussuomalaisten puoluekokous Jyväskylässä kesäkuussa. Siitä taitaa tulla varsinainen fasistien bakkanaali.

Jo hyvissä ajoin persut ovat ilmoittaneet kiristetyistä turvatoimista, mutta ilman pientä mellakointia tuskin selvitään. Arvelen Jyväskylään kerääntyvän Suomen uusfasistisen kerman puoluekokousedustajista ulkoparlamentaarisiin mellakoitsijoihin. Kaikki kulminoituu tuossa kokouksessa puheenjohtajavaaliin: tuleeko valituksi fasisti Terho vai äärifasisti Halla-aho. Valittiinpa kumpi tahansa, niin hävinnyt osapuoli ja sen kannattajat ottavat yhteen Jyväskylän kaduilla ja kapakoissa.

Omana elinaikani mielenkiintoisin puoluekokous käytiin Demokraattien toimesta Chicagossa kesällä 1968. Tuo oli myrskyisää aikaa Yhdysvalloissa ja Demokraattinen puolue oli jakaantunut ties kuinka moneen keskenään riitelevään kuppikuntaan, ihan kuin persut nykyään. Chicagon puoluekokouksen mellakat ovat hyvin dokumentoituja. Aiheesta on monen monta videota netissä.

Meidän anti-fasistien kannalta tulevan kesän Jyväskylän bakkanaalit ovat oiva mahdollisuus ja tilaisuus havainnoida suomalaisia fasisteja ihan kansanedustajista alkaen. Vaikka persut kategorisesti kieltävät olevansa fasisteja, niin jokainen persujen edustaja on lopulta fasisti. Ehkä yhden poikkeuksen pystyn nimeämään.

Jyväskylässä nähdään kuka kansanedustaja tai muu puolueen silmää tekevä flirttailee minkin fasistisen ryhmän kanssa. Lyön vaikka vetoa, että Jyväskylässä ovat esille niin Pohjoismainen Vastarintaliike kuin Suomi Ensin sakkikin ja sitten ne monet muuta fasistiset puulaakit.

Kerätään näistä kaikista nimet ylös kuvien kanssa. Kuka veljeilee kenenkin kanssa, kuka tapaa ketäkin, kuka sanoo mitä ja missä yhteydessä. Informaation keräämisen kannalta hyvää tilaisuutta ei kannata jättää hyödyntämättä.

Sitten myöhemmin voidaan analysoida kaikki kerätty informaatio ja tuon analyysin perusteella voidaan laatia anti-fasistinen toimintastrategia, joka politiikan tasolla tarkoittaa persujen vastaista strategiaa. Mutta kaikki aikanaan: nyt suunnitellaan tätä informaation hankkimista.

Meidän anti-fasistien on turha hankkiutua kahnauksiin fasistien kanssa Jyväskylässä. Nämä fasistit saavat ihan itse aikaan mikromellakoita poliisin kanssa ja keskenään. Nautitaan tilanteesta, koska jokainen fasistien mellakka on pieni voitto meille.

Chicagon mellakoihin voi tutustua tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti