maanantai 10. huhtikuuta 2017

Fasistien vaalitappio



Eilen käytyjen kunnallisvaalien jälkipelit alkoivat jo ennen kuin lopputulos oli selvillä. Asialla tietenkin olivat uusoikeiston fasistinen joukko.

Niinhän siinä kävi, että perusperseet eli perseet kärsivät vaalitappion. Puolueen äänenkannattaja Suomen Uutiset näytti hyväksyvän asian, mutta noissa uusoikeiston verkkojulkaisuissa nillitettiin asiasta oikein kunnolla.

Uskonnollisen oikeiston fasistisen siiven äänitorveksi profiloitunut verkkojulkaisu Oikea Media, siis sen kirjoittajat, manasivat ”vihervasemmiston” vaalivoittoa. Janitskinin venäjäntrollit mvlehdessä olivat hieman rauhallisempia kuin Oikea Median Aito Avioliitto ry:n hörhöilystäkin tuttu Rahkonen.

Donaldtrump-tyylinen populismi ei vedonnut kuntavaaleissa suomalaisiin. Taitaa olla suomalaiset saaneet tarpeekseen perusperseiden perseilystä politiikan saralla. Ehkä tässä pian taas päästään asialinjalle? Tosin epäilen sitä, mutta ainahan voi toivoa.

Ennusteeni on, että äärioikeistolaiset marginaaliryhmät kiihdyttävät väkivaltaansa ja sellaisella uhkaamista, kunhan ensin selviävät krapulasta. Politiikan saralla portit sulkeutuivat, joten jäljelle jäävät kyseenalaiset ulkoparlamentaariset vaikuttamiskeinot. Meidän edistyksellisten on vastattava taantumuksellisten piirien vaikutusyrityksiin entistäkin päättäväisemmin.

Ensi vuonna on sitten vuorossa maakuntavaalit ja siinä yhteydessä mitataan seuraavan kerran, miten taantumuksen torjunta ja edistyksen asia voivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti