perjantai 14. huhtikuuta 2017

Tarina ketkuilusta - Patmos aina mukana



Lieneekö Suomessa kirjoitettu vuosikymmeniin sellaista uskonnollisia yhteisöjä kritisoivaa kirjaa, jossa ei olisi käsitelty Patmosta ja sen pääjehua Leo Melleriä? Juuri ilmestynyt Terho Miettisen ja Raija Pellin Harhaanjohtaja ei tee poikkeusta. Meller saa oman osuutensa tuossakin teoksessa.

Mellerin ketkuilut ovat meille asioita seuranneille jo vanhaa juttua, mutta löytyy myös niitä, joille Mellerin ketkuilut ovat uusinta uutta. Tässä mielessä teos puolustaa paikkaansa. Samaa juttua voi näköään kierrättää vuosikymmenestä toiseen, eikä kukaan ota kritiikistä opikseen.

Viime aikoina Patmoksessa on tehty henkilöjärjestelyjä. Lieneekö tarkoituksena ryvettyneen imagon kohottaminen? Patmoksen touhuista on löydettävissä kaksi selkeää linjaa: päätön hihhulointi ja poliittinen suuntaus.

Tuota ensimmäistä linjaa edustaa juuri Leo Meller ja toista Patmoksen tutkimusjohtajan tittelilläkin esiintynyt Juha Ahvio. Yhteistä molemmille linjoille on rahallisten voittojen maksimoiminen. Tämä sitten taitaakin olla ainoa asia, jossa Patmoksen väki on ollut johdonmukainen.

Patmos on business, joka toimii niin kauan kuin kysyntää. Nähtäväksi jää pystyykö Patmoksen väki synnyttämään uutta kysyntää jatkamalla ihmisten suoranaista kusetusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti