maanantai 3. huhtikuuta 2017

Amerikkalaista kreationismia



Suomi24:ssä tuli puhetta kreationismista ja Kent Hovindista. Kommentoin siellä seuraavasti:

Kent Hovind! Jihuu! *tekee aaltoja* Mahtavaa, että tämä tohtori dinoksi (Dr Dino) tituleerattu konna saa huomiota myös Suomessa. Tosin sellainen huomio kyllä hävettää amerikkalaisten puolesta; tohtori dinon siteeraaminen yhtään minkään yhteydessä riittää viemään kreationisteilta ja muilta fundamentalisteilta sen vähänkin uskottavuuden.

Hovindia ei pidä sekoittaa Ken Hamiin tai Ray Comfortiin. Ham rakennutti Kentuckyyn täysimittaisen Nooan arkin kopion. Comfort taas tunnetaan Amerikassa ”banaanimiehenä”, koska Comfort meni väittämään yhdellä ”opetusvideollaan” Jumalan luoneen banaanin ihmisen käteen sopivaksi. Siinä videossa mittailtiin banaanin käyryyttä ja pohdittiin banaanin kuorimisen nerokkuutta. Se video löytyy youtubesta.

Tähän samaan sarjaan kuuluu myös Kent Hovind sillä erotuksella, että tuosta kolmikosta Hovind on tuomittu raskaista talousrikoksista. Nuo kaksi muuta ovat muuten vaan höyrypäitä. Hovind, Ham ja Comfort ovat ne tunnetuimmat YEC:it Amerikassa ja vain siitä syystä, että he ovat onnistuneet tekemään humpuukillaan miljoonaomaisuuden. Sanoman substanssilla ei ole mitään osuutta menestykseen.

Hovind perusti aikoinaan Pensacolaan, Floridaan, dinopuiston, jossa oli esillä sellaista humpuukia kuin, että ihmiset ja dinot elivät samaan aikaan. Taisi olla joku sellainenkin näyttelyesine, jossa Jeesus-lapsen seimen äärellä oli dinosauruksia. En tullut koskaan käyneeksi siellä ja sitten koko teemapuisto meni konkurssiin. Jossain vaiheessa se maa-alue oli menossa myyntiin, jotta Hovind sai vankilatuomion lisäksi maksuun pannut korvaukset maksetuksi. Kent Hovindin poika Eric Hovind keräsi rahaa sillä aikaa kun isänsä oli lusimassa. En tiedä saatiinko tarvittava summa kasaan. Jossain vaiheessa huhuttiin, että dinopuisto avattaisiin uudelleen, mutta ei siellä ole enää kuin jokin puoti, joka myy dino-krääsää ja muuta Hovindiin liittyvää hömppää.

Hovindin teoriana tunnettiin sellainen, että Tyrannosaurus Rex oli kasvissyöjä ennen syntiinlankeemusta. Sen mitä minä seurasin Kentin touhuja, niin jutut muuttivat milloin miksikin. Vauhdikkaitahan nuo Hovindin ”luennot” ovat, mutta tieteen kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Hovind kehitteli kaikenlaista humpuukia maan magneettikentistä valon nopeuden muutoksiin ajan kuluessa. Se lista on loputon. Parhaiten ne toimivat wc-lukemistona. Hovindin juttuja voi ihailla youtubesta ja niitä löytyy paljon. Tosin suurina annoksina Hovind aiheuttaa närästystä.

Hovind ilmoittaa tittelikseen PhD (filosofian tohtori), jonka tutkinnon Kent Hovind suoritti Patriot Universityssä, joka ei ole millään mittareilla yhtään mikään oppilaitos. Tuolloin Patriot University oli asuntovaunu Coloradossa; ihan oikein asuntovaunu! Nykyään niillä on siellä jo parakki. Siitä ”yliopistosta” voi tilata tutkintotodistuksia muutamalla kympillä.

Hovindin väitöskirja pyöri netin huumorisivuilla vielä muutama vuosi sitten. Sillä ei kyllä pääsisi mistään peruskoulustakaan läpi: ei viitteitä, ei lähteitä, ei juuri väliotsikoita. Pelkkää paskaa monta sataa sivua. Täytyypä tarkistaa josko se huumoripläjäys vielä löytyisi jostain.

Hovind sai 10 vuoden tuomion talousrikoksista sisältäen veropetoksia ja muuta mukavaa. Ihan koko aikaa Kent ei joutunut istumaan, mutta pitkään silti. Sillä aikaa putiikkia hoiti hänen poikansa Eric Hovind. Vapauduttuaan Kent jatkoi entiseen malliin. Saa nähdä onnistuuko Kent taas sekoittamaan omat ja Creation Science Evangelismin rahat. Uusi tuomiohan siitä tupsahtaa.

Onhan tuo Kent Hovind osallistunut politiikkaan, mutta mikään merkittävä uskonnollisen oikeiston tekijä hän ei ole, pikemmin vain kuriositeetti. Hovind on tukenut rahallisesti mm. koululautakuntiin pyrkiviä kreationisteja, jotta nämä saisivat evoluutio-opetuksen pois kouluista. En ole perehtynyt kovin etelävaltioiden nykyiseen paikallispolitiikkaan, mutta tuskin Hovind on siltikään vielä mikään suuri tekijä.

Hovindin propagoimien salaliittojen määrä on niin mittava, että niistä voisi kirjoittaa kirjan: Saatana perusti NWO:n, USA:n hallitus oli 911:n takana, Ufot ovat hallituksen elektromagneettisia härveleitä, Alzheimer on jonkin ilkeän tiedemiehen kehittelemä sairaus, jolla pyritään maailman totaaliseen hallintoon jne.

Tarvitseeko vielä jatkaa? Nyt ei vaan millään enää pysty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti