maanantai 24. huhtikuuta 2017

Apologia forum2017 - denialistien kokoontumisajot



Viikonloppuna järjestettiin jokavuotinen apologia forum. Tässäkin blogissa on jo useampaan kertaa käsitelty niin apologioita kuin apologia forumiakin. Ei niistä vieläkään mitään uutta sanottavaa ole.

Tuo apologia forum 2017 oli taas viidesläisten tiededenialistien kokoontumisajo. Puhujaa oli jos jonkinlaista ja olihan siellä apologia forumilla kiintiöidiootti Päivi Räsänenkin, kuten on ollut monena vuonna aiemmin.

Ohjelma oli oikeastaan aika nolo: perjantaina puheenvuoron käytti Vesa Ollilainen, joka on häärännyt forumin järjestelyissä ennenkin. Apologia mielletään uskon järjelliseksi puolustamiseksi. Se kuulostaa älykkyyttä vaativalta väittelyltä, joka vieraantuu todellisesta elämästä. Eikö uskon tulee koskettaa tunteitamme ja unelmiamme? Miten apologia voi puhutella myös sydäntämme?

Epäsuorasti tuossa myönnetään uskon olevan sentimentaalista roskaa. Sydänkin on lihas, eikä sitä puhuttele muut kuin karut luonnonlait. Pieleen meni apologia forum 2017 heti avauserässä.

Lauantaina Gene Veith puhui puppua: Länsimaisessa yhteiskunnassa monet ovat julistaneet Jumalan kuolleeksi. Järjen aikakausi osoitti kristinuskon epätodeksi. Uskosta tuli tunnepitoinen yksityisasia. Samalla elämän tarkoitus katosi. Maailmasta tuli harmaa. Mistä voi löytää elävän Jumalan, joka ei hallitse vain sydämessä, vaan myös maailmassa?

Tuo elämän tarkoitus on näiden ”tosiuskovien” niin hellimä todentamaton väite/uskomus. Tuossa Veithin teemassa on jo itsessään jotakuinkin kaikki pielessä. Voihan sitä lämpimikseen puhua kaikenlaista.

Sunnuntaina Veith vasta puhuikin puppua: Evankeliumi ei ole vain totta. Se saattaa meidät kosketuksiin Totuuden kanssa. Evankeliumi on kaunista. Anna evankeliumin valloittaa sydämesi!

Olipa vakuuttavaa. Tämä uskovien ”Totuus” on aika humoristinen käsite. He käyttävät ”totuutta ”aika tarkoitushakuisesti ja erikoisella tavalla.

Tuo viikonlopun happening oli niin nolo, ettei se ansaitse tämä enempää kommentointia. Kenelle se oikein oli suunnattu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti