torstai 13. huhtikuuta 2017

Oikea Media pukkaa vaihtoehtoisia faktoja - tapaus Carter Page



Kun avasi taas verkkojulkaisu Oikea Median sivut, niin heti ensimmäinen silmille lävähtänyt juttu oli taas ”vaihtoehtoisia faktoja”. Tällä kertaa jutun otsikko oli: Raportti: Trump oli oikeassa – Obaman hallinto salakuunteli hänen kampanjansa neuvonantajaa Carter Pagea.

Ei ollut oikein mitään faktuaalisuutta tuossa jutussa.

Fakta nro 1. Trump väitti Obaman itsensä antaneen määräyksen salakuunnella Trumpia itseään. Näinhän ei tietenkään ollut.

Fakta nro 2. Yksikään presidentti ei voi itsenäisesti antaa sellaista määräystä.

Fakta nro 3. Foreign Intelligence Surveillance Court ei itsessäään ole salainen. Sen asiakirjat eivät vain ole julkisia.

Fakta nro 4. FBI ja USA:n Oikeusministeriö hakivat luvat kohdassa 3. mainitulta instanssilta seurata Carter Pagen kommunikointia ulkomaisten toimijoiden kanssa.  Presidentti ei tällaista lupaa voi hakea eikä hän sitä myönnä.

Fakta nro 4. Jotta FISA:n myöntää luvan, on FBI:lla  ja Oikeusministeriöllä oltava konkreettista näyttöä luvan tarpeellisuudesta.

Fakta nro 5. Lupa on voimassa 90 päivää, jonka jälkeen se on uusittavissa, mutta jälleen luvan myöntämiseen tarvitaan validit perusteet.

Fakta nro 6. FBI ja Oikeusministeriö eivät ele kertoneet vielä, mihin johtopäätöksiin he tulivat Carten Pagen seurannan tuloksena. He eivät myöskään ole kertoneet, onko lupa edelleen voimassa tai haettiinko lupia myös muita henkilöitä kuin Carter Pagea varten.

Josko Oikea Media vihdoin edes kerran pysyttelisi faktoissa? Taitaa olla turha toive.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti