tiistai 4. huhtikuuta 2017

Mikromellakka Helsingissä



Eilen palautettiin muutama kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut takaisin Afganistaniin. Tämä aiheutti Helsingissä pientä häslinkiä, jota voisi kutsua mikromellakaksi.

Keskustelupalstoilla esimerkiksi Marjaana Toiviainen – niminen pappi on saanut persuilta ja muilta fasisteilta sekä ”oikeilta tosiuskovilta” kylmää kyytiä. Toiviainen asettui poliisia vastaan ja poliisi vähän kurmuutti Toiviaista. Nostan kyllä hattua Toiviaiselle: olihan se Suomen oloissa harvinainen kannanotto. On suorastaan ilahduttavaa, että joku on jonkin asian puolesta noin tosissaan; siis jonkin muun asian kuin persujen fasismin. Ilman Martin Luther Kingin masinoimaa vastarintaa kansalaisoikeusliike ei olisi USA:ssa saanut merkittäviä voittoja.

Oli oikeastaan aika hupaisaa, että ”tosiuskovat ja oikein uskovat” asettivat Toiviaisen kristillisen vakaumuksen kyseenalaiseksi, kun Toiviainen vain noudatti Jeesuksen esimerkin mukaista kansalaistottelemattomuutta.

Toinen persujen hampaisiin joutunut oli Vihreiden Ville Niinistö. Hänkin noudatti tuota Torniaisen harrastamaa ulkoparlamentaarista kansalaisaktivismia.

Niinistön touhuista suivaantui erityisesti Persujen fasistisen siiven kansanedustaja Ville Tavio, joka muuten on vähän väliä ehdolla päivän idiootiksi.

Mikromellakoinnin suurimmat häviäjät ovat Afganistaniin palautettujen lisäksi juuri persut. Tuo Persujen paskasakki yliarvioi taas kerran agendansa kannatuksen. Suomalaiset eivät olekaan yksiselitteisesti Persujen ajaman totalitaristisen fasistisen hallintomallin takana. Sekös Persuja vituttaa!

1 kommentti:

  1. Oikein puhut. On vain luotettava siihen, että meitä ihmisiä on, joille ihmisten perusoikeudet (jotka poikkeavat siis radikaalisti "persuoikeuksista") ovat tärkeitä. No pasarán, sanoivat fasisteja vastaan taistelleet Espanjan sisällissodan aikana. Fasisteja ei saa päästää vallan päälle. Kiitos että otat kantaa oikean asian puolesta!

    VastaaPoista