lauantai 22. huhtikuuta 2017

Kiintiöidiootti Päivi Räsänen Helsingin Sanomissa



Viime päivien, oikeastaan parin viime viikon, puheenaihe on ollut pappina toimivan Marjaana Toiviaisen tekemiset maahanmuuttajien ja pakolaisten pakkopalautusten yhteydessä. Tässäkin blogissa aihetta on jo ehditty käsitellä. Päivi Räsänen on ollut vähän hidas tässä asiassa. Tavallisesti Päivillä on heti patologisen paatoksellista sanottavaa asiasta kuin asiasta.

Eilen 21.4.2017 Helsingin Sanomien verkkojulkaisu otsikoi juttunsa: Saavatko papit ja piispat tukea julkisesti turvapaikanhakijoita? Päivi Räsäsen mielestä kirkon pitäisi keskittyä valistamaan pakolaisia Jeesuksesta.

Päiville on aivan mahdoton asia, että pakolaiset ovat kyllästyneet kaikkiin taivasheppuihin koettuaan konkreettisesti miten haitallisiin menettelytapoihin taivasheppuihin uskominen voi johtaa. Täten jo lähtökohtaisesti Päivin jorinat menevät metsään rytisten. Tämä ei tietenkään ole yllättävää, sillä edustaahan Päivi miehensä Niilon kanssa sitä kaikkein taantumuksellisinta ja realiteeteista vieraantunut kristinuskoa; siis Kansanlähetystä. Päivin näkemykset on vuosikymmenten kuluessa moneen kertaan punnittu ja jokainen näkemys on tavalla tai toiselle haitallinen. Jos Päivi olisi mies, sanoisin häntä mulkuksi, mutta mikä on naiseen sopiva ilmaus? Olkoon nyt vaikka kusipää.

Spoiler alert: Hesarin jutussa Päivi vain siirtelee maalitolppia vastaamatta otsikossa esitettyyn kysymykseen. Niin tyypillistä hihhulointia Päiviltä.

Heasrin jutusta: Räsänen itse kehotti lääkäriä kieltäytymään abortista, jos se on hänen omatuntoaan vastaan, ja kansalaisaloitetta omantunnonvapauden puolesta on käsitelty eduskunnassa tällä vaalikaudella./…/ Hän sanoo pettyneensä kirkon olemattomaan tukeen./…/ ”Olisin toivonut, että kirkko olisi silloin lähettänyt viestejä eduskunnan suuntaan. Tuloksena oli kuitenkin aika syvä hiljaisuus.”

Tällaisiin kategoriavirheisiin ja vääriin dikotomioihin on pakko turvautua, jos repii auktoriteettinsa Raamatusta. Päiville tekisi hyvää osallistua logiikan ja tieteenfilosofian peruskursseille. Jos Päivi edes ajattelisi mitä sanoo, niin hän olisi välttynyt suurimmilta typeryyksiltä. Omapa on asiansa. Oman elinaikani politiikoista Päivi Räsänen kuuluu pahimpiin idiootteihin.

Hesarin jutussa haastateltiin muutamaa muutakin uskonnollista toimijaa, mutta typeryydet kuultiin Päivi Räsäseltä. Päivi Räsäsestä on tullut lehtijuttujen kiintiöidiootti. Se ei ole meriitti. Kun on kyse Päivi Räsäsestä niin ad hominen –argumentit puolustavat paikkaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti