torstai 6. huhtikuuta 2017

Putinilla sama kohtalo kuin Ceausesculla



Muutama päivä sitten Pietarin metrossa räjähti pommi ja sitä ennen monissa Venäjän kaupungeissa oli laajoja mielenosoituksia. Putinin hallinto natisee pian liitoksissaan, vaikka ulospäin annetaan kuva tilanteesta, joka on propagandan mukaan hallinnassa. Totalitaristinen hallinto ei ole kestänyt; ei koskaan eikä missään. Valitettavasti usein käy niin, että totalitaristinen hallinto korvataan toisella samanlaisella. Vapauden aika siinä välissä ei aina kestä. Näin siis Venäjällä.

Putinin omaperäisen fasistisen hallinnon keikauttamisessa ovat avainasemassa Putinin omat turvallisuusjoukot: nämä KGB:n/FSB:n ja niiden kaltaisten ryhmien ryhtyminen tottelemattomiksi.

Muinaisessa DDR:ssä Erich Honecker määräsi turvallisuusjoukot kaduille pidättämään ja pahoinpitelemään mielenosittajia. Turvallisuusjoukot eivät noudattaneet käskyä ja yhdessä viikossa Honeckerin valta romahti. Honecker ei siinä yhteydessä sentään menettänyt henkeään.

Romaniassa lopputulos oli samansuuntainen. Ceausescu määräsi hänkin turvallisuusjoukot kaduille, mutta silläkään kertaa tuo diktatuurisen hallinnon pystyssä pitäjä jätti käskyn noudattamatta. Asia eteni siihen pisteeseen, että pikaoikeudenkäynnin perusteella Ceausescu sai kuulan kalloonsa ja niin sai hänen vaimonsakin.

Onko Vladimir Putinilla sama kohtalo kuin ”Ajatusten Tonavalla” ja ”Karpaattien nerolla”? Toivoa sopii, että Putinista päästään mahdollisimman pian eroon tavalla tai toisella ja samaa sopii toivoa Donald Trumpillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti