keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Sari Tanuksen taantumuksellista kiukuttelua



Kansanedustaja Sari Tanus julkaisi puolueensa (Kristillisdemokraatit) verkkojulkaisun sivuilla uusimman taantumuksellisen kolumninsa 30.5.2016. Kirjoituksen lopussa linkki Tanuksen kolumniin.

Tanuksen väsäämä otsikko - Arvojen purkutalkoot – kuinka tässä näin kävi? – ei vielä kerro juuri mitään kolumnin sisällöstä, mutta juttu on taattua Tanusta – muiden elämän ankeuttamista ja hankaloittamista. Se että jokin asia vituttaa Sari, ei ole peruste sille, että muidenkin tulisi vittuuntua Sarin tavoin. Sari onkin aina ollut kieltämässä muilta sen mitä ei suo itselleen. Sehän on suorastaan perinne uskovien keskuudessa ja aivan riippumatta suuntauksesta: kaikilla tulee olla mahdollisimman ankeaa, koska muuten jokin mielikuvitusolento saattaa menettää malttinsa.

Tanus: Jos joku kuvitteli tämän hallituksen olevan vahvasti konservatiivinen, suu on loksahtanut ammolleen monta kertaa. Perinteiset arvot ovat loistaneet poissaolollaan.

Mitkä perinteiset arvot? Ihmiskunnan historiassa arvot ovat olleet milloin mitäkin riippuen ajasta ja paikasta. Kaiketi Sari tarkoittaa juuri hänen näkemyksensä mukaisia fundamentalistisia kristillisiä arvoja. Sellaisetkaan arvot eivät ole olleet Suomessa enää pitkään aikaan hegemonisessa asemassa. Sari saa ihan itse noudattaa ”perinteiseksi” kuvittelemiaan arvoja, mutta kun hän yrittää propagoida niitä yleisiksi arvoiksi, niin Sari ei pidä yllättyä kohdatessaan jyrkkää vastustusta.

Tanus: Hallitus poisti arkipyhiä kalenterista, kristilliset pyhäpäivät myytiin tuottavuudelle. Sunnuntaipyhät vapautettiin kaupan käyttöön.  Sukupuolineutraalin avioliittolain liitännäislait etenivät ohituskaistaa eikä lapsivaikutusten arviointia taaskaan tehty.

Entäs sitten? Miksi Sarin on pakko valehdella tuossa yhdessäkin asiassa? Lapsivaikutukset tutkittiin jo ajat sitten ja ne tutkimukset olivat aivan jotain muuta kuin Tanuksen toivomia. Mahtaa selllainen vituttaa.

Kansanedustajista Sari Tanus kuuluu selvästi konnien puolueeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti