perjantai 17. kesäkuuta 2016

Usko on myrkyttänyt Juha Ahvion



Vaikka Ahvio pystyisi osoittamaan, että luonnonlait olisi muutaman kerran ihmiskunnan historiassa kumottu siten, että ko. ilmiöt tukisivat Ahvion hellimää ”luomisen teologiaa”, niin asiasta ei voisi päätellä, että Ahvion oma henkilökohtainen jumala olisi jollain tavoin arvostettava.

Ahvion jumala on saattanut jutella maailmankaikkeuden syntyneeksi. Ahvion jumala on saattanut panna Marian paksuksi ilman miehen osuutta asiaan. Jeesus on saattanut herättää Lasaruksen haisevan raadon henkiin. Jairuksen tytärkin heräteltiin ja Jeesuksen kuolinhetkellä Jerusalemin kaduilla tapahtui zombi-invaasio. Mikään näistä episodeista ei kerro mitään Ahvion oman jumalan moraalista.

Jos Ahvio uskoo Jeesuksen tai hämärän Pyhän Hengen ilmestyneen hänelle, niin voiko tästä päätellä, että joku jeesus oli jonkin jumalan lähettämä? Onko todennäköisempää, että Ahvio erehtyy vai jokin jeesus todella jutusteli Ahvio kanssa. Onko todennäköistä, että usko on myrkyttänyt Ahvion?

Jos Ahvio pitää syntiinlankeemusta todellisena tapahtuma, niin voiko tästä päätellä Adamin olleen ensimmäinen ihminen ja syntiinlankeemuksen olleen ainutlaatuinen reaalimaailman tapahtuma? Mitä se kertoo Ahvion jumalan moraalista, että jonkin muun tekemisten takia Ahvio on itse syyllinen? Mitä se kertoo Ahvion moraalista, että hän pyrkii syyllistämään myös muut, vaikka nämä eivät todisteiden puutteen takia pidä syntiinlankeemusta reaalimaailman tapahtumana?

Ilmiöt kertovat vain ja ainoastaan siitä, että usko on myrkyttänyt Ahvion.

Kun on lukenut Ahvion kirjoittelua vuosien ajalta, niin voi hyvin pian huomata Ahvion radikalisoituneen. Ahvio myrkytystilasta johtuen hän yrittää dedusoida uskostaan väittämiä, joita ei uskosta voi dedusoida. Epäpätevän päättelynsä tuotokset projisoidaan milloin mihinkin situationaalisesti.  Jos Ahvio uskoo olevansa jumalansa asialla, niin onko kyseessä harha, myrkytystila vai fakta?

Mitä se kertoo Ahvion jumalan moraalista, jos tuo taivaallinen tyranni on todella valtuuttanut Ahvion levittämään epäinhimillistä uusfasistista propagandaa? Jos Ahvio tietää puhuvansa puuta heinää, mitä se kertoo hänen moraalistaan? Jos Ahvio ei tiedä puhuvansa puuta heinää, onko kyseessä harha, myrkytystila vai moraalisesti ala-arvoisesta teosta.

Listaa voisi jatkaa pitkään, mutta tulos on aina sama: usko on myrkyttänyt Ahvion!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti