lauantai 4. kesäkuuta 2016

Ei se Pasi Turusen Jeesus vaan palaa - ei sitten koskaan



Taitaa Patmoksen Pasi Turusen perse puutua Jeesusta odotellessa. Pasi päästi Patmoksen sivuilla pienen pierun kirjoittamalla jutun otsikolla: Jeesus tulee takaisin. Odottaako häntä kukaan?

Ei taida enää Pasikaan uskoa Jeesuksen paluuseen. Niin on Pasinkin elämä mennyt odotellessa jotain, mitä ei ole koskaan ollut olemassakaan. Sen on pelkästään noloa aikuiselta mieheltä.

Ei ole mitään luotettavaa evidenssiä siitä, että Raamatun Jeesus olisi ollut historiallinen henkilö. Sama pätee hänen isäkseen väitettyyn henkiolentoon, jota Turunen ja muut hörhöt mielellään kutsuvat Jumalaksi.

Yhä harvaneva joukko odottelee mitään Jeesusta. Useimmat ihmiset ovat länsimaissa niin valistuneita ja sivistyneitä, ettei jeesuksille, eikä sen puoleen turusillekaan, ole juuri sijaa.

Pasin pähkähullu kirjoitus spekuloi oletetulla tempauksella. Pasin kannalta on ikävää, että jos joku Jeesus tai muu Palestiinan pummi kierteli aavikkobarbaarien kanssa pari tuhatta vuotta, olisi kuolemansa jälkeen heräillyt henkiin ja siitä sitten myöhemmin liihotellut ties mihin, niin sellaiseen hölynpölyyn uskominen on aika harhaista. Siinä tapauksessa pikainen reality check on enemmän kuin tarpeen.

Pasi propagoi sen puolesta, että jotkut muutkin heräilisivät siitä kunhan tämä myyttinen toimintasankari, Jeesus Nasaretilainen, ensin suvaitsee kunnioittaa läsnäolollaan maan asukkeja.

Mahtaa olla Pasille raskasta puolustaa selvästi epätosia asioita tosina ja keksiä mielipuolisia argumentteja Jeesuksen kuvitellusta paluusta. Kaikkea sitä ihminen joutuukin rahan takia tekemään, mutta eipä Pasilla muita tulolähteitä taida olla kuin Patmos.

Toki on ihan Pasin oma asia miten elämänsä käyttää, mutta oman uskonsa markkinoiminen muille on Pasilta pelkästään epärehellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti