tiistai 31. toukokuuta 2016

Kreationisti-dorkat Eduskunnassa



Seura (9.5.2016, nro 20) esitti kansanedustajille kolme kysymystä koskien evoluutiota, enkeleitä/henkimaailman olentoja ja vaihtoehtoista lääketiedettä. Kyselyyn vastasi 26 kansanedustajaa.

Ihan omassa sarjassaan idiotisminsa kanssa oli Mika Niikko. Hän nikotteli siitä, että evoluutiota opetetaan kouluissa. Niikon jutut on jo niin moneen kertaan osoitettu silkaksi humpuukiksi ja taikauskoksi, ettei Niikkon ansaitsisi yhtään enempää huomiota. Niikko on hyvä esimerkki siitä, kuinka usko samentaa ajattelun ja johtaa faktojen kieltämiseen, sillä muuten saattaisi usko mennä. Niikolle voi vain sanoa, että evoluutio on hyvin dokumentoitu fakta, eikä siihen ole Niikon jumalalla nokan koputtamista.

Toinen änkyrä, Sari Essayah ei vastannut seuran kyselyyn, mutta Sari vastasi kysymykseen jo viime syksynä Suomen Kuvalehden haastattelussa. Tässäkin blogissa käsiteltiin silloin Sarin puhumaa puppua. Kaivelkaa arkistoista, jos haluatte lukea, mitä minä sanoin kyseistä haastattelusta.

Tiivistettynä Sari sanoi, että ei voi samanaikaisesti uskoa, että Jumala on kaiken luoja ja että kaikki on lähtenyt tyhjästä. Eipä ole Sari perehtynyt edes kosmologian alkeisiin, mutta eihän uskovalta voi sellaista juuri odottaa, koska usko mene sinäkin. Sarikin on siis denialisti.

Vastaajista Kike Elomaa on jotakuinkin Niikon linjoilta. Elomaa myös ”seurustelee” henkiolentojen kanssa, mikä on jo aika häiriintynyttä.

Seuran toimitus sanoi: Julkinen vastaaminen omaa maailmankatsomuksen ydintä koskevaan käsitykseen voi olla voi olla kiusallista kenelle tahansa…Poliitikoille se on astetta vaikeampaa. Hän joutuu pohtimaan, mitä hän voittaa tunnustaumalla evoluution tai luomisopin kannattajaksi.

Kansanedustaja Pertti Salolainen (kok) sanoo: Enkeleitä ei ole olemassa. Ihmisaivot tuottavat monelaisia harhoja.

Vaihtoehtolääketieteeseen suhtautuu moni kansanedustaja miten milloinkin.

Yhteistä kreationisteille näyttää olevan Aito Avioliitto ry:n kannattaminen. Vitun taantumuksellista sakkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti