lauantai 30. syyskuuta 2017

Leif Nummela rähjää kuvittelemastaan vihasta



Taantumuksellisen verkkojulkaisun, Kansanlähetyksen äänitorven Uusi Tien, päätoimittaja Leif Nummela jatkaa uhriutumiseen perustavaa ristiretkeään seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Tästä on jo aikaa kun tässä blogissa on viimeksi käsitelty Nummelan toilailuja verkkolehtensä palstoilla. Kansanlähetyksen touhu on muutenkin niin vastenmielistä, että on oikein johdonmukaista, että myös sen äänenkannattaja on antanut päätoimittajalle vapaat kädet vihamielisen propagandan levittämiseen. On aika ironista, että Nummela on otsikoinut tämänviikkoisen pääkirjoituksensa: Viha voi rajoittaa toisen oikeutta ilmaista mielipiteensä.

Otsikko vaikuttaa jollain tavalla pätevältä, mutta oikeutta ilmaista mielipiteensä viha ei kovin laajasti rajoita. Kukaan ei kaiketi ole rajoittamassa Nummelaa, sillä hänellä on käytössään ihan oma julkaisukanava. Kukaan muu kuin tuon julkaisun omistajataho ei ole rajoittamassa Nummelaan.

Nummelaa kismittää se, että hänen edustamansa ajatussuunta, laajemmin kristillinen taantumuksellinen fundamentalisti, on vähemmistö; on ollut jo pitkään, mutta vasta nyt näille ”nummeloille” on selvinnyt, että heidän asemastaan ei voi sanella lainsäädäntöä ilman, että heidän taantumukselliseen ideologiaansa ja siitä johdettuun agendaan suhtaudutaan jyrkän kielteisesti, ts. Nummelan mukaan vihamielisesti.

Nummela kirjoitti: Tämän viikon Uudessa Tiessä kerrotaan rauhanomaisesta marssista vielä syntymättömien lasten ja vammaisten elämän puolesta, joka järjestettiin Saksassa. Mukana oli monimuotoinen joukko sekä kantaväestöä että maahanmuuttajia, nuoria, vanhoja, lapsiperheitä lastenvaunuineen ja vammaisia pyörätuoleineen. Seksuaalisen itsemääräämisoikeuden liitto puolestaan oli järjestänyt 10 000 ihmisen vastamielenosoituksen.

Sitten Nummela juuttuu jaarittelemaan pitkät pätkät abortista työntämällä tekstinsä täyteen sentimentaalista roskaa. Abortti on laillinen lääketieteellinen toimenpide. Kristillisestä satukirjasta, Raamatusta, johdetuilla väitelauseilla ei ole, eikä pitäisi olla, mitään tekemistä lainsäädännön kanssa. Jokaisella raskaana olevalla naisella olkoon oikeus päättää mitä kropallaan tekee. Siihen ei kenelläkään, kaikkein vähiten Leif Nummelalla, ole nokan koputtamista.

Nummela ja kumppanit voivat järjestää vaikka kuinka monta mielenilmausta agendansa puolesta, mutta jokaiseen sellaiseen reagoidaan torjuvasti. Nummelalle on ilmeisesti aivan mahdoton ajatus, että se mitä hän ei suo itselleen tai hengenheimolaisilleen, voidaan suoda muille. Nummela ja kumppanit voivat elää niin taantumuksellisesta elämää kuin haluavat, mutta he eivät voi velvoittaa muita tekemään samoin.

On joskus aika turhauttavaa kirjoittaa näistä änkyröistä, mutta kuten olen sanonut monta kertaa aiemmin, Nummelan kaltaisten konservatiivien väitteisiin tulee puuttua välittömästi aina siellä missä ”nummeloiden” väitteiseen törmää. ”Nummelat” ovat selvä uhka demokratialle ja kaikelle sille, mikä tekee elämästä elämisen arvoisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti