sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Iloinen ja ylpeä kulttuurimarxisti



Kulttuurimarxismi on nimilappu, joka lyödään jonkin ilmiön kylkeen, vaikka kukaan ei tiedä, mitä kulttuurimarxismi on. Tällainen nimilappu on yhtä uskottava kuin jos ydinvoimalan kylkeen lyödään nimilappu ”helppokäyttöinen”.

Yksi sanakirja määritelmä kulttuurimarxismista on seuraava: näkemys siitä että vasemmistolaiset ja liberaalit pitävät yllä valtaa yliopistoissa, lehdistössä ja kulttuurielämässä ja pyrkivät muuttamaan käsityksiä ydinperheestä, sukupuolirooleista, nationalismista ja ihmisroduista kontrolloimalla valtamediaa ja pitämällä yllä kulttuurihegemoniaa

Hmmm…mielenkiintoista.

Nyt on kuitenkin huomautettava, että kannatan varallisuuserien yksityisomistusta, joten se heittää minut ulos marxilaisten kategoriasta. Katsotaan selviänkö edes kulttuurimarxistien kategoriaan?

Liberaali toki olen, joten yksi piste minulle. Olen opiskellut yliopistossa ja muutenkin akateeminen toiminta on minulle tuttua, joten ehkä saan tästä pisteen. Lehdistöön en ole koskaan kuulunut, sillä kirjoittelen vain verkkoon tätä blogia. Ei pistettä minulle. Jos tämä verkkokirjoittelu on kulttuuria, niin siitä saan pisteen, muussa tapauksessa en ole koskaan ollut minkäänlainen kulttuurivaikuttajia tai kulttuuripersoona.

Kulttuurimarxistiksi minut aivan varmasti se, että pyrin vaikuttamaan luutuneisiin taantumuksellisiin käsityksiin ydinperheestä, sukupuoliroolijaosta, nationalismista ja ihmisroduista. Niitä asioitahan tämäkin blogi paljolti käsittelee. Tästä saan monta pistettä. Valtamediaan minulla ei ole mitään vaikutusta, eikä kulttuurihegemoniaankaan. Sitä paitsi länsimaissa millään instanssilla ei ole nykyään kulttuurihegemoniaa.

Monesti kulttuurimarxismin ja vihervasemmistolaisuuden välille lyödään yhtäläisyysmerkit. Tämäkin tehdään perusteettomasti, sillä kenellekään ei ole oikein selvää mitä tuo vihervasemmistolaisuus on. Vihervasemmistolaisuus on vain yksi tuossa alussa mainituissa nimilapuista. On ”helppokäyttöistä” sanoa vihervasemmistolaisuutta joksikin, kun kukaan ei tiedä mitä tuo ”jokin” on.

Kulttuurimarxismia vastustavat heittävät kaikki järjelliset argumentit romukoppaan. Jonkin kuvitteellisen ja parhaimmillaan hypoteettisen kulttuurimarxismin vastustamien on periaatteellista, vaikka joku kulttuurimarxistin nimilapun kylkeensä saanut esittäisi järjellisiä ja faktuaalisia argumentteja positionsa tueksi. Periaatteessa on pakko vastustaa tasa-arvoa tai jotain muuta vastaava, jos hyvin perustellun argumentin esittää joku kulttuurimarxistin nimilapun kylkeensä saanut. Mitään faktuaalista substanssia näiden kulttuurimarxismin vastustajien omista argumenteista ei juuri löydy. tai löytyy hyvin harvoin.

Minusta on hulvattoman hauskaa kun kulttuurimarxismin kriitikot virittelevät salaliitoteorioita milloin mistäkin. Keskustelupalstalta löytyy mm. seuraavan kaltaisia kannanottoja: Kulttuurimarxistit usein tietävät itsekin, etteivät heidän näkemyksensä kestä kriittistä arviointia joten he vastustavat ajatusten vapaita markkinoita. Eri mieltä olevia ei voida voittaa väittelyssä, niinpä heidät pyritään hiljentämään.

Totta kai näiden kulttuurimarxistien ajatukset ovat kriittisen tarkastelun kohteena. Usein ne kestävät hyvinkin kritiikkiä. Tuon em. kommentinkin heittäjä saa ihan vapaasti sanoa sanottavansa, joten hiljentämisestä ei tapahdu. Sitä paitsi aika monella blogialustalla kirjoittaja voi itse moderoida blogiaan mielensä mukaan, eikä tämä ole sensuuria tai sananvapauden rajoittamista. Mikään ei estä kriitikkoa panemasta pystyyn oma saittiaan, jossa hän voi tuoda julki omia näkemyksiään.

Kulttuurimarxismi on nykyään vahvin ja merkittävin yksilönvapauden puolusta. Vapausoikeudet ovat kulttuurimarxisteille ensisijaisen tärkeitä. Tästä seuraa, että kulttuurimarxistina minä olen liberaali. Liberaali taas tarkoittaa ummehtuneessa debatissa melkein aina kulttuurimarxistia. Näin niitä nimilappuja lyödään milloin minkin ilmiön tai asian kylkeen ja tavallisesti aivan perusteettomasti tai huonoin perustein.

Onpa sellaistakin tuo ekvivalenssin tiimoilta esitetty, että liberalismi (ja täten kulttuurimarxismi) olisi korruptoiva ideologia.  Jollain absurdilla tavalla kulttuurimarxistinen liberalismi on korruptoivaa silloinkin kun se todennettavasti hyödyttää aivan kaikkia ihmisiä.

Suomalaiselle ja amerikkalaiselle (ääri)oikeistolle kulttuurimarxismista ja liberalismista on tullut pahuuden synonyymi. Näiden kriitikoiden ajattelusta voi johtaa sellaisenkin absurdin väitteen, että kapitalismikin on kulttuurimarxismia. Aika monta muutakin paradoksia löytyy, mutta niistä ehkä toisella kertaa.

Minä olen ylpeä ja iloinen kulttuurimarxisti, joka oikein mielelläni jutustelen kriitikoideni kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti