maanantai 4. syyskuuta 2017

Suomi liberaaliksi



Aivan mahtavaa, että Suomikin on siirtynyt sivistysvaltioiden joukkoon, jossa vallitsee liberaali suvaitsevaisuus siten, että kulttuurimarxistit, vihervassarit, suvakit, homot, lesbot, moninaiset vähemmistöryhmät yms. saavat äänensä kuuluville ilman ennakkosensuuria. Samoin äänensä saavat kuuluville ”artot”, fasistit, uusnatsit, konservatiivit ja jopa uskonnolliset fundamentalistit. Kaikki saavat äänensä kuuluville ja vielä ihan ilman tuota edellä mainittua ennakkosensuuria.

Pitkän matkan ovat suomalaiset kulkeneet idealisoidusta agraarista yhtenäiskulttuurista nykyiseen tilaan, jossa Suomi on yksi maailman edistyksellisemmistä ja kehittyneimmistä maista. Tällaiseen tilanteeseen on päästy suvaitsemalla niitä toisinajattelijoitakin puolin ja toisin. Sata vuotta sitten toisen ja toiseuden suvaitseminen olikin vähän heikommalla tolalla ja väkivaltaahan siitä seurasi.

Ymmärrän, että menneisyyden hegemonia-aseman menettäminen kismittää sellaisia, joiden identiteetti perustuu muinaiseen dogmiin. Lähi-idästä tuontitavarana saapunut identiteettipolitiikka uskonnon muodossa ei edes määritelmällisesti ole kovin suomalaista. Silti suomme noille ”artoille” oikeuden elää tuon arkaaisin paimentolaisidentiteetin mukaan, mutta ”artot” eivät voi vaatia tuon identiteetin ja siitä johdettujen menettelytapojen ulottamista yleiseksi velvoittavaksi kategoriseksi imperatiiviksi. Ei edes silloin kun olisitte mahdollisesti enemmistössä. Enemmistön asemassa olevan tulee näet pitää voimassa myös vähemmistöjen oikeudet.

Yksi kehittyneen maan piirre on alhaisella tasolla oleva sosiaalinen paine. Kun on tätä palstaa lukenut ja joskus kommentoinutkin, niin sosiaalinen paine koskee lähes aina seksuaalisuutta. Tässä on suomalaisilla konservatiiveilla vielä pitkä matka edettävänä. Naikaa enemmän, naikaa mahdollisimman monen partnerin kanssa, mutta suojautukaa sukupuolitaudeilta ja ehkäiskää ei-toivottuja raskauksia. Jos sellainen nyt kuitenkin sattuu jonkun kohdella, niin aborttikin on saatavilla sosio-ekonomisesta asemasta riippumatta. Tämäkin on yksi sivistysvaltion piirre. Vielä kun saadaan eutanasian mahdollistava laki voimaan, niin tilanne on kokonaisuutena oikein hyvä.

Suomalaiset lapset ja nuoret ovat harvinaisen hyvin koulutettuja ja muutenkin fiksuja saatuaan opetusta muussakin kuin Lähi-idän traditioiden mukaisessa dogmaattisessa ajattelussa. Sivistys kattaa myös tässäkin ketjussa mainitun ”Seta-propagandan”. Lapset, myös fundamentalistien lapset, ansaitsevat parhaan mahdollisen ja mahdollisimman laaja-alaisen opetuksen riippumatta vanhempiensa vakaumuksesta. Lapset eivät nimittäin ole vanhempiensa jatkeita, eikä vanhemmilla ole oikeutta säädellä suostuttelemalla tai pakottamalla lasten vakaumusta. Lapset ovat tavallisesti ennakkoluulottomia, mutta vanhemmat tekevät heistä ennakkoluuloisia. Tämä olisi ”artojenkin” syytä muistaa.

Suomalaiset lapset nuoret ovat fiksuja, jotka toivottavasti antavat pitkät vanhempiensa luutuneille näkemyksille. Tällaisesta kehityksestä on havaittavissa lupaavia merkkejä. Tässä mielessä tottelemattomuus on hyve. Nuoret tuntuvat olevan hyvinkin liberaaleja.

Tehdään Suomen lainsäädännöstä niin liberaalia, että se mahdollistaa kaikkien ihmisarvoisen elämän siten, että toista ihmistä ei voi pakottaa omaksumaan omia näkemyksiään ehdottomina absoluuttisina totuuksina, jos noita näkemyksiä ei voi todentaa absoluuttisiksi totuuksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti