maanantai 25. syyskuuta 2017

Islam on ja ei ole ongelma



Islam ei ole ateistille ongelma toisin kuin kiihkeät kristityt kuvittelevat. Ateisti ei myöskään kannata islamia. Sellaisenkin väitteen olen näiden samojen kiihkeiden kristittyjen esittävän.

Ateisti kritisoi kaikkia uskontoja, mutta kun ateisteja asuu eniten länsimaissa, missä kristinusko on enemmistön uskonto, ja kun kristinuskosta on vedetty velvoittavia yhteiskuntapoliittisia toimintaohjelmia, niin on selvää, että juuri kristinuskoa kritisoidaan kaikkein kärkkäimmin. Kristinusko haittaa elämäämme kaikkein eniten.

Meitä ateisteja on paljonkin, jotka kritisoimme islamia, minäkin tässä blogissa monen monta kertaa. Asiaa ei kuitenkaan haluta huomioida.

Yhteistä aavikkobarbaarien uskonnoille (islam, judaismi ja kristinusko) on se, että ne kaatuvat samoja argumentteja käyttämällä. Ääri-ilmiönä ne kaikki ovat helkkarin haitallisia. Ne ovat kaikkea sitä vastaan, mitä pidetään ihmisarvoisena ilmiönä.

Tästä ei seuraa kuitenkaan sellaista ilmiötä, että vihaisin muslimeja, kristittyjä tai juutalaisia. En vain pidä heidän taikauskoon perustuvista uskomuksistaan, en varsinkaan kun minua saatetaan vaatia noudattamaan heidän typeriä uskomuksiaan pakkona tai velvollisuutena.

Poliittinen radikaali islam se vasta typerää onkin. Siinä taikausko on viety aivan äärimmilleen. Tästä ilmiöstähän kristityt pääsivät eroon jo ajat sitten ja siihen vaadittiin uskonyhteisöjen sisältä tullut vaatimus kristinuskon politisoitumisen purkamisesta. Islamilla on tähän vielä matkaa. Muutosta islamiin tuskin tulee ennen kuin riittävän moni sanoo koko uskonnolle: Fuck you! Tästä on jo heikkoja viitteitä.

Minulta ei heru ymmärrystä islamille. Se on kaikkea sitä vastaan mitä minä arvostan ja mikä on yksi tämänkin blogin aiheista – sekulaari humanismi.

Islamilaista taikauskoa vastaan voi käydä mainiosti asettamalla islamin naurunalaiseksi. Siinä ei edes joudu häpäisemään muslimeja kollektiivina vaan naurunaliseksi joutuvat perusteettomat ja selvästi epätodet uskomukset, ts. taikausko.

Ongelmana on muslimien tavoittaminen. Tuskin tätäkään blogia lukee yksikään radikaali poliittista islamia kannattava muslimi. Heillä on ihan omat palstansa ja omat suljetut yhteisönsä. Sellaiseen tunkeutuminen on vaikeaa. Yrityksistäni huolimatta en ole onnistunut.

Relevantti islamkritiikki tahtoo myös hukkua internetin taustameluun ja kohinaan. Jossain yhteydessä aina jonkun kirjoitus ponnahtaa esiin, mutta suurin osa merkittävästä kritiikistä jää kokonaan ilman huomiota.

Kaikki tarpeellinen kritiikki on jo sanottu, eikä mitään kovin omaperäistä uusia argumentteja käyttävää väitettä pysty esittämään. Tässä joutuu lähtemään melkoiselta takamatkalta, mutta silti kannattaa yrittää, sillä kaikki uskonnot ovat niin typeriä, ettei sellaista typeryyttä voi sivuuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti