keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Konservatismin ideologinen synkkä taantumuksellisuus



Konservatiivit, erityisesti uskonnolliseen oikeistoon kuuluvat konservatiivit, ovat närkästyneitä pelkästään liberaalien olemassaolosta, sillä liberaalien kuvitellaan järkyttävän universumin tasapainoa tai jotain muuta yhtä hämärää. Täten konservatiiveille liberaalit edustavat ”pimeyden voimia”

On kovin koomista, kuinka konservatiivit puolustavat positiotaan hyökkäämällä kaikkea sellaista vastaan, mikä edes etäisesti uhkaa heidän perusteetonta moralismiaan; varsinkin kun ”uhka” pohjautuu faktoihin. Täten konservatismin piirre on kaikenkattava denialismi.

Konservatiivien perusprinsiippinä on tavallisesti usko, spesifisti jumalusko ja tuo jumala sattuu olemaan kristinuskon jumala. Meillä liberaaleilla ei ole ongelmia uskonnon suhteen niin kauan siitä ei pyritä tekemään meitä velvoittavia yhteiskuntapoliittisia toimintaohjelmia.

Konservatismin ikävä piirre on siitä ideologiasta huokuva viha. Historia tuntee paljon esimerkkejä siitä, kuinka konservatismin viha käyttää metodia, joka tunnetaan nimellä ”shifting the blame”, jolla oma synkkä taantumuksellisuus projisoidaan liberaalien kuvitelluksi viaksi.

Konservatiivien ideologia pohjautuu kuitenkin pelkkään mytologiaan. Ideologiasta puuttuu kaikkinainen empiirinen evidenssi. Alienaatiosta taas seuraa, että kaikkialla missä konservatiivinen ideologia on dominoivassa ja/tai hegemonisessa asemassa, sieltä löytyy ihmisten hyvinvoinnin kannalta haitallinen taantumuksellisuus.

Konservatismi on tullut tiensä päähän ja ideologiana se on jo aika siirtää historiankirjoihin pölyttymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti