lauantai 2. syyskuuta 2017

Tänään ohjelmassa on islamin kritiikkiä

Seuraavan tekstin esitin Suomi24:ssa:



 Eräältä toiselta palstalta tulleen lukijapalautteen johdosta, selvitän tässäkin yhteydessä suhdettani islamiin.

Minulle on aivan selvää, että kaikki uskonnot ovat täyttä puppua. Täsmälleen samoilla argumenteilla uppoavat islam, judaismi ja Vanhan Testamentin osalta kristinusko. Uuden Testamentin kritiikkiin tarvitaan vähän erilaisia työkaluja, mutta lähtökohta on silloinkin sama: jumalia ei vain ole, sellaisista ei ole ensimmäistäkään hyvin dokumentoitua ja verifioitua todistetta.

Parhaan omaa kantaani myötäilevä näkemys löytyy Charlie Hebdon kuvituksista ennen vuoden 2015 terrori-iskua. Paljon yksinkertaisemmin asiaa tuskin voi asiaa ilmaista. Jonkin asian – erityisesti minkä tahansa uskonnon dogmin – asettaminen naurunalaiseksi on parasta uskontokritiikkiä. Tämä tietenkin aiheuttaa närää tuon uskonnon kannattajien keskuudessa; ei ehkä kaikkien mutta niiden ääriuskovien fundamentalistien. Sinänsä huvittavaa, että tälläkin palstalla esiintyvät fundamentalistit sieltä kristittyjen puolelta käyttävät yhtä häiriintyneitä argumentteja kuin äärimuslimit. Fundamentalismi uskontojen suhteen ja fanatismi muissa asioissa ovat psykopatologisen tapauksen oireita.

Islamin jumalhahmo on sekin ylimielinen pikkumainen paskiainen aivan edeltäjänsä judaismin Jahve. Näiden henkiolentojen profeetat, Muhammed etunenässä, ovat sadistisia harhoja näkeviä mulkeroita, joita sopiikin pilkata. Onneksi he ovat tarinoiden kirjoittajien mielikuvituksen tuotetta. Ehkä joku noita oppeja noudattava lopulta näkee, kuinka naurettava ja haitallinen hänen uskonsa on. Minulta ei heru edes yhtä sympatiapistettä minkään ääri-ilmiön edustajalla, olipa hän muslimi, kristitty tai vaikka sitten hindu-nationalisti.

Yksikään uskonto ei ole, eikä sen tule olla, immuunia kritiikille. Tämä on syytä muistaa niidenkin kristittyjen, jotka asettavat vastakkain islamin ja kristinuskon. Kuten edellä sanoin, kumpikin uppoaa lähes identtisillä argumenteilla. ”Pyhistä kirjoista” johdetut yhteiskuntapoliittiset ohjelmat ovat järjestäen haitallisia. Raamatullinen yhteiskunta, jollaista monet kaipaavat Suomeenkin, on aivan identtinen islamilaisen kalifaatin kanssa. Kaikki uskonnoista johdetut yhteiskuntapoliittiset ohjelmat ovat totalitaristisia. Näitä prinsiippejä on kokeiltu käytännössä ja kaikki ovat romahtaneet tai romahtamassa omaan mahdottomuuteensa.

Kun minut väen väkisin yritetään sijoittaa poliittisessa kentässä vasemmistoon, vaikka kannatan varallisuuserien yksityisomistusta (mikä heittää minut ulos vasemmiston kategoriasta), niin olkoon sitten niin. Minä pystyn esittämään kritiikkiä keskustan ja vasemmiston eräiden edustajien joukosta kumpuavaan näkemystä kohtaan, että islam on ”pienten ruskeiden ihmisten” uskonto ja pieniä ruskeita ihmisiä tulee suojella. Aivan sama ovatko ihmiset mustia, valkoisia, keltaisia tai punaisia, niin mikään usko ja uskonto ei takaa suojelua: päinvastoin typeriä uskontoja ei tule kunnioittaa millään tavoin. Ihmisten uskoa ei tule arvostaa millään tavoin, sillä kaikki uskonnot perustuvat epätosiin premisseihin. Tässä asiassa eräät vasemmistoon kuuluvat ovat tekopyhiä. Uskontoja ei pelasta kritiikiltä sekään, että sellaiset ovat miljardien ihmisten harrastus ja joillekin jopa ammatti.

Olen kyllästynyt eräiden kristittyjen väitteeseen, että islamia ei saa kritisoida tai kriitikot eivät uskalla kritisoida islamia julkisesti. Minä olen monta kertaa kritisoinut islamia englanninkielisillä keskustelupalstoilla, enkä ole saanut ainuttakaan tappouhkausta, jos helvetillä pelottelua ei lasketa mukaan. Sellainen taas saa minut lähinnä hymyilemään hilpeän huvittuneesti. Olen myös keskustellut muslimien kanssa livenä heidän uskostaan, eikä minulla ole siitäkään mitään ikäviä kokemuksia.

Se että kritisoi kristinuskoa, ei tee kenestäkään minkään muun uskonnon kannattajaa. Islamin kritiikki ei tee kenestäkään kristittyä. Uskontokritiikki taas tekee kenestä tahansa vähän paremman ihmisen.

Katsotaan onko palstan kristityillä fundamentalisteilla jotain sanottavaa yllä olevaan tekstiin.

5 kommenttia:

  1. "Minulle on aivan selvää, että kaikki uskonnot ovat täyttä puppua."

    Nimesit pupuksi myös oman uskontosi, atesimin. Lue FB ystäväni kirjoitus aiheesta "Ateismi on rakenteellisesti uskonto":
    http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236155-ateismi-on-rakenteellisesti-uskonto

    VastaaPoista
  2. Strukturalistinen analyysi ei tue Torpan väitettä vaan se kumoaa sen. Määritelmästi ateismi on jumalaan/jumaliin uskomattomuutta. Muuta asiaan ei liity.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli, olet nostanut ateistisen tarkastelunäkökulmasi absoluutin asemaan ja toteat yksikantaan, että muut maailmankatsomukset ovat puppua eli vääriä? Havaitsemamme todellisuus on "oikeaa" todellisuutta vain kun sitä katsotaan ateismin silmälasien kautta. Tulkitsenko (valitettavasti tässä tapauksessa kristityn silmälasien kautta) näkemyksesi oikein?

      Poista
    2. Tuo silmälasi-argumentti on niin moneen kertaan debunkattu myös tässä blogissa, että se aiheuttaa ilmiön nimeltä weapons-grade-face-palm. Eihän noista silmälaseista puhu enää muut kuin Törppö-Torppa ja muutama hänen hengenheimolaisensa. Yrittäkään nyt edes vähän, pystytte kyllä parempaan.

      Poista
    3. Sinun absoluutin-asemaan-mä-itseni-nostin-ja-sieltä-katselen-muita-säälien asenteesi aiheuttaa minussa ilmiön mä-taidan-nyt-lopettaa-tän-keskusteluyritykseni-ja-palaan-aiheeseen-kun-olet-kasvanut-vastuulliseksi-todellisuuden-tarkastelijaksi.

      Poista