tiistai 26. syyskuuta 2017

Urheilijat rasismia vastaan



Viime viikonloppuna USA:ssa saatiin aikaan pientä parranpärinää. Trump vittuili urheilijoille ja urheilijat vastasivat Trumpille laajentamalla protestiaan. Mahtava ja merkittävä kannanotto urheilijoilta!

Jupakka sai alkunsa reilu vuosi sitten, kun San Francisco 49ers:n quarterback Colin Kaepernick otti polviasennon kansallislaulun aikana protestoidakseen maassa esiintyvää rasismia vastaan. Tästä ovat sitten monet muut urheilijat sitten ottaneet esimerkkiä.

Tuollainen menettely vitutti rasisti-Trumpia niin paljon, että hän aloitti Twitter-sodan näitä polviasennon ottavia urheilijoita vastaan. Rasisti-Trumpille taisi tulla yllätyksenä, että urheilijat olivat yhtenäisenä rintamana osoittamassa tukea ja solidaarisuutta niille urheilijoita, jotka ottivat polviasennolla kantaa Amerikan rotukysymykseen.

Amerikkalaisessa yhteiskunnassa mikään ei ole sen parempi paikka NFL-ottelut tuoda julki urheilijoita huolestuttava epäeettinen menettelytapa. Monet ihmiset näyttävät postanneen Facebookin omia kuviaan, joissa he ottavat polviasennon Yhdysvaltain lipun edessä. Mahtavaa! Tällaiset meemit ovat vaikuttavia.

Valitettavasti suomalaiset urheilijat eivät ole olleet kovinkaan aktiivisia poliittisesti. Onko suomalaisilla urheilijoilla kanttia osoittaa solidaarisuutta amerikkalaisille kolleegoilleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti