sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Laura Huhtasaari-kultti Suomen Westboro Baptist Church



Laura Huhtasaari ja hänen edustamansa puolue, persujen jakojäännös, muistuttaa päivä päivältä amerikkalaista Westboro Baptist Churchia vittumaisuudessaan ja vittumaisen vihamielisessä retoriikassaan.  Kuten Westboro, niin myös nykyinen persujen jakojäännös, ovat kultteja, kovaäänisiä kultteja.

Kultteja on tutkittu paljon, samoin niitä on kommentoitu sitäkin enemmän, myös tässä blogissa. Yhtäläisyydet ovat ilmeiset, eikä niitä pääse piiloutumalla uskonnon tai politiikan taakse.

Kuten kaikki tuntemattomani kultit, niin myös Huhtasaaren ympärille ryhmittynyt maahanmuuttovastaisten kultti ovat totalitaristisia. Lauran ja Westboron Fred Phelpsin yhtäläisyydet ovat tässäkin niin ilmeiset, että asia saa tästä johtuen koomisiakin piirteitä.

Sunnuntaina Laura kaipaili jotain mystistä ja maagista johtajaa Kekkosen tapaan, mutta Laura on niin nuori, että hän ei voi millään muistaa kuinka kehnoa aikaa Kekkosen presidenttikaudet olivat. Laurasta on ehkä ihan hyväksyttävää, että  Kekkosen aikainen Suomi oli demokratian irvikuva, jossa meillä oli ”rakas johtaja”, UKK, ihan Pohjois-Korean mallin mukaan. Westborossa Fred Phelps oli aikanaan tällainen tyranni ja kun sellainen oli meillä Suomessa presidenttinä, niin meidän on pidettävä huoli, että sellainen aika ei koskaan palaa.

Lauran kannatus on ehkä kymmenen prosentin luokkaa. Tuon verran Suomesta löytyy ”westborolaisia”. Fred Phelpsiä vastaan nousivat ensin hänen omat perheenjäsenensä, sitten Westboro sai laajemman tuomion. On aika ryhtyä toimiin, sillä Huhtasaaren omasta kultista toisinajattelijoita tuskin tulee, ei ainakaan vielä, muta ehkä sitten kun Lauran profetiat osoittautuvat paskapuheeksi.

Nyt Laura saa paljon huomiota tiedotusvälineissä. Ei ole ainuttakaan viitettä siitä, että Laura Huhtasaari ja hänen kulttinsa ansaitsivat edes sitä Andy Warholin lanseeraamaa vartin kuuluisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti