torstai 29. marraskuuta 2018

Amerikan evankelikaalisten pohjaton pahuus ja sadismi


Kristilliset arvot tarkoittavat nykyisin Yhdysvalloissa jotain ihan muuta kuin esim. sata vuotta sitten.

Uskonnollisen oikeiston, sen republikaanien taakse ryhmittyneen osan, piirteenä on pohjaton pahuus ja julmuus. Tämä joukkio mielellään kutsuu itseään kristillis-konservatiiveiksi, mutta todellisuudessa joukkio on ryhmä sadisteja, jollaisia ei edes markiisi de Sade onnistunut kuvaamaan klassikkoteoksessaan. Kristillis-konservatiivien pohjaton sadistinen pahuus on ainutlaatuista.

Neljäkymmentä vuotta heiltä meni yhteiskunnan muokkaamiseen. Nyt tuo muokkaus on saavuttanut orgastisen kliimaksinsa. He pääsevät harjoittamaan julman sadistista pahuutta kohdaten vain vähäistä vastarintaa.

Republikaanisessa puolueessa yhdistyy poliittinen pahuus uskonnolliseen pahuuteen. Tällainen symbioosi voi olla vain ja ainoastaan sadistista. Pahuutta toteutetaan julmimmalla mahdollisella tavalla. Uskonnollisen oikeiston tavoite, ainoa päämäärä, on yhteiskunnan hallinta sadistisella kontrollilla. Kristillinen Pohjois-Korea on tavoiteltava ideaali.

Evankelikaalisten usko yhdistelmä autoratiivista poliittista ideologiaa ja vihamielistä raamatuntulkintaa.

Republikaaninen valtakausi on antanut oikeutuksen kolmasosalle väestöstä toimeenpanna silkkaan pahuuteen perustuvia tekoja. Perusteluksi kelpaa se, että presidentin tehdessä pahoja tekoja, kolmasosasta koostuvalle vähemmistöllekin on oikeus samanlaisiin tekoihin, jopa vielä pahempiin sadistisiin julmuuksiin. Tekoja ja niiden seurauksia ei arvioida vaan oikeutus haetaan kollektiivisesta sadistisessa moraalista, jossa vallitsee oikeassa olemisen pakko, vaikka oikeassa ololle ei löytyisi ainuttakaan perustetta. Sellaisessa kulttuurissa maaginen ajattelu voi hyvin. Maaginen ajattelu onkin kristillis-konservatiiviksi yltämisen edellytys. Omatunto vaiennetaan puolivillaisella poliittisella teologialla, joka on täydellinen vastakohta esimerkiksi vapautuksen teologialle.

Julman pahuuden kohteeksi joutuu 2/3 väestöstä. Tuohon enemmistöön kuuluvat myös ne, jotka muodostuvat erilaisista vähemmistöistä poisluettuina evankelikaalinen vähemmistö. Evankelikaaliset harjoittavat vähemmistön diktatuuria, jolle kaikki pahuus on olemassaolo edellytys. He saavat täyttymyksensä sadismista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti