torstai 22. marraskuuta 2018

Donald Trump täydellinen amerikkalainen kristitty


Jokin aika sitten esitin hypoteesin, että ulkopuolisesta tarkkailijasta kristinuskon kokokuva Suomessa on yhtä kuin Päivi Räsänen ja Laura Huhtasaari.

Tällä kertaa hypoteesini kuuluu: kristinuskon kokokuva Yhdysvalloissa on yhtä kuin Donald Trump. Kristinusko ilmenee ulkopuoliselle tarkkailijalle juuri sellaisena kuin kristinuskon jyrkin suuntaus edellyttää ja Donald on suuntauksen näkyvin edustaja: oikeastaan hän on kaikin puolin täydellinen amerikkalainen kristitty.

Donaldia vastaan voidaan tietenkin sanoa, että Donald ei ole oikea kristitty. Tällainen No True Scotsman –argumentti ei kuitenkaan ole pätevä. Hypoteesini kannalta on aivan yhdentekevää, onko Trump kristitty vai ei. Hän on uskonnollisen oikeiston (käytännössä evankelikaalisten) näkyvin hahmo, johon kiteytyy kaikki se, mikä amerikkalaisessa uskonnollisessa oikeistossa on vialla. Republikanismista onkin tullut trumplikanismia. Suuntaus on repinyt ideologiansa kaikkein irvokkaimmista kristinuskon dogmeista ja doktriineista täydennettynä puolivillaisella ja harhaisella propagandalla. Siihen kun lisätään se kaikkein haitallisin politikointi, niin tuloksena on juuri Donald Trump.

USA:n republikaanisesta puolueesta tuli vuosikymmenten mittaan länsimaiden suurin uskontopuolue. Republikaaninen puolue (GOP) on myös länsimaiden vaarallisin terroristijärjestö, jota kannattaa kolmasosa amerikkalaisista. Jos amerikkalaiset todella haluaisivat käydä uskottavaa sotaa terrorismia vastaan, niin ensimmäisen kohteen tulisi olla GOP.

Joku vuosi sitten joku suomalainen teki väitöskirjan hypoteesilla: kreationismista tulee oma uskontonsa kreationismin irtaantuessa kristinuskosta. Tämä tapahtui USA:ssa jo ennen tuota väitöskirjaa. Uskonnollinen oikeisto valtasi republikaanit ja täten kreationismista tuli osa GOP:n poliittista ohjelmaa sekä uskonnollista näkemystä. GOP:ssa yhdistyivät poliittinen ohjelma ja uskonnollinen näkemys kaikkein haitallisimmalla tavalla.

Donald Trump on näkyvimmän vallitsevan kristinuskon muodon kulttijohtaja.  Amerikassa näitä hörhöjä riittää, mutta nykytilanteessa Donald Trumpiin kiteytyvä kristinusko on ”ainoa oikea” usko.

Syyttävä sormi osoittaa etelän ja vähän muidenkin alueiden baptisteja. Heistä kaikki alkoi ja juuri he tekivät Amerikasta uskontoon nojaavan kolmannen maailman maan.

Misogynia, ksenofobia, korruptio, valehtelu, tekopyhyys, opportunismi, homofobia, kostonhimo, väkivaltaisuus…siinä vain muuta uskonnollista oikeisto määrittävä tekijä…em. lista käsittää vain haittatekijöitä.

Lyhyesti jutun juoni on seuraava: rosvokapitalismi kurjisti ison joukon amerikkalaisista. Kismittäähän sellainen. Sitten tuo sama kurjistava joukko, aka republikaaninen puolue, tarjoaa itse aiheuttamaansa ongelmaan oman ratkaisunsa ja se sisältää kostonhimoisen Jeesuksen.

Kaikki republikaanien kurjistavat toimenpiteet niellään kakistelematta, kunhan maaginen Jeesus loikkaa takaisin ja teurastaa mahdollisimman verisesti kaikki jotka eivät kannata republikaanis-trumplikaanista oikeaa uskoa. Viha ja kostonhimo ovat eteenpäin ajavia voimia. Siinä kaikki mitä republikaaninen puolue tarjoaa.

Ei muuta tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti