maanantai 26. marraskuuta 2018

Mika Niikon kaverit kiihkoilivat Malesiassa, häkki heilui


Los Angeles Timesin paperilehti julkaisi viime viikolla yhden palstan levyisen ja muutaman palstamillimetrin pituisen jutun neljän suomalaisen pidätyksestä Malesiassa heidän jaettuaan kristillistä materiaalia.

Jutussa ei mainittu henkilöiden nimiä; ei edes Timo Soinin, vaikka jutun mukaan Suomen ulkoministeri oli tietoinen suomalaisten pidätyksestä.

Ensireaktioni oli: ”Mitä Patmoksen heput ovat nyt tehneet?”. Kun siirtyi suomalaisten verkkojulkaisujen sivuille, niin sieltä selvisi, että henkilöt olivat jonkin Joosua Mission kiihkoilijoita. Tässä yhteydessä selvisi yhden pidätetyn nimi, Timo Valtonen.

Muutaman tunnin kuluessa minulle selvisi, että nuo ”joosuat” olivat Mika Niikon puulaakin joukkoa. Enää ei hämmästyttänyt koko episodi.

Niikko nillitti asiasta iltapäivälehdissä ymmärtämättä, että todella vinon ja viiston uskonnollisen vakaumuksensa johdosta Niikko on ansainnut ikuisen Aasinlakki-palkinnon. Uskonnollinen vakaumus ei toki tee kenestäkään aasia, mutta Niikko on omalla uskonnollisella hörhöilyllään ansainnut ko. palkinnon.

Niikkohan kävi Nokia Missionin Markku Koiviston kanssa ruumishuoneella herättelemässä kuollutta ihmistä henkiin rukouksen voimin. Se kertoo jo pahoista deluusioista, joten tuo Malesiassa tapahtunut pidätys on aivan linjassa ”joosuan” deluusioiden kanssa.

Menikö Malesian ”attack” Niikon mielestä hyvin? Iltapäivälehdissä Niikko fiiliisteli parikymmentä vuotta sitten tapahtuneella matkailullaan, jonka aikana hän kävi liimailemassa tarroja moskeijan oveen Marokossa. Pidätetyksihän siitä joutui, mutta Niikko muistelee tuota tähtihetkeään erityisellä lämmöllä.

Näillä Niikon kaltaisilla kiihkoilijoilla on paha marttyyri-syndrooma.

”Joosuoiden” tekemiset ovat oire tietämättömyydestä, arrogantista ylimielisydestä, harhaisuudesta ja monesta muusta tekijästä. Tuollaista pienimuotoistakaan julkisuutta suomalaiset eivät ansaitse.

Ihmiskunnan olisi luullut jo kasvaneen ulos kaikesta uskonnollisesta kiihkoilusta. Niikon ja kumppaneiden touhut tuskin tuottivat yhtään käännynnäistä muslimimaissa, mutta he auttoivat kristinuskon marginalisoitumista Suomessa, mikä taas on oikein ilahduttavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti