tiistai 27. marraskuuta 2018

Saudit korruptoivat republikaanit


Katsoipa mihin suuntaan tahansa, niin republikaanisen puolueen korruptio ja rappio syvenee päivä päivältä. Tällaisen puolueen taakse Amerikan evankelikaaliset, nuo ainoat oikeat uskovat, ovat ryhmittyneet. GOP on amerikkalaisen korruption koko kuva, ei pelkästään valehtelun vaan myös totuuden vastaisen liioittelun saralla.

Tällä kertaa paskapuhemittari hyppää tappiin Donald Trumpin vävyn Jared Kushnerin paskapuheiden takia.

Ulkopuolisesta havainnoijasta vaikuttaa siltä, että Jared ja Donald ovat Saudi-Arabian vaikuttaja-agentteja.

Virkakautensa aluksi Donald teki ensimmäisen ulkomaanvierailun Saudi-Arabiaan. Tavallisesti presidentit vierailevat aivan ensimmäiseksi Kanadassa, joka on USA:n tärkein yhteistyökumppani ja liittolainen. Jos Kanada lopettaa yhteistyön USA:n kanssa, amerikkalaiset ovat pulassa.

Donaldin Saudi-Arabian vierailun yhteydessä julkistettiin USA:n ja Saudi-Arabian välinen asekauppasopimus, jonka arvoksi ilmoitettiin 110 miljardia dollaria. Kaupan taustavaikuttajan oli kiinteistökonnana tunnetuksi tullut Jared Kushner.

ABC News kuitenkin raportoi, että tuollaista sopimusta ei koskaan ole ollut olemassakaan. Olemassa oleva sopimus on ei-sitova aiesopimus, jonka arvo ei ole lähelläkään 110 miljardia. Saudeilla oli käytettävissään vain 15 miljardia amerikkalaisiin aseisiin.

ABC News oli saanut haltuunsa Kushnerin laatiman/saneleman muistion, jossa puolustus- ja ulkoministeriötä kehotettiin paisuttelemaan lukua tuohon 110 miljardiin. Silloinen ulkoministeri, Rex Tillerson, oli pelannut Kushnerin peliä ”verifioimalla” luvun oikeana. Vieläkin virassa olevan puolustusministeri ja entinen kenraali, James Mattis, oli vähemmän innokas levittämään epätotuuksia sanomalla: ”Olkoon sitten…” ABC News kuvaili muistiota amatöörimäisesti laadituksia.

Pari vuoden ajan politiikan seuraajat ovat spekuloineet sillä, mitä saudeilla on takataskussaan. Juttu menee suunnilleen seuraavasti:

Jared Kushnerilla on niskassaan yli miljardin velkataakka yhdestä rakennuksesta, 666 Fifth Avenue, New York City, New York. Ensi vuoden helmikuussa erääntyvät ensimmäiset maksut koskien tuota lainaa.

Kushner yritti saada rahaa Qatarista, mutta qatarilaiset viittasivat kintaalla Kushnerille. Tästä kyrpiintyneenä Kushner suostutteli appensa asettamaan pakotteita Qatarille. Tämän jälkeen Kushner luikerteli Saudi-Arabiaan ja Arabiemiraatteihin. Ei tiedetä saiko Kushner sieltä rahaa. Todennäköisesti kyllä.

Jaredin tapauksessa juttu vaikuttaa selvältä: Jared on korruptoitunut. Donaldin tapauksessa asia ei ole vielä ihan selvä. Donald kuitenkin pelaa koko ajan saudien pussiin.  Eiköhän syy siihenkin selviä ennen pitkää?

Donald on kaikin puolin korruptoitunut konna. Saudit ovat keksineet keinon käyttää hyväkseen tuota korruptoitunutta konnaa. Tästä antaa viitteitä Donaldin suhtautuminen Jamal Khashoggin murhaan.

Republikaanit, mukaan lukien uskonnollinen oikeisto, ovat niin korruptoituneita, että heillä ei pitäisi olla minkäänlaista tulevaisuutta. Valitettavasti tuo konnakopla ehtii aiheuttaa monta katastrofia ennen kuin kuolevat sukupuuttoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti