perjantai 9. marraskuuta 2018

Suomalaisen kristinuskon kokokuva, Päivi Räsänen ja Laura Huhtasaari


Kun USA:n vaalit ovat nyt ohi, oli aika siirtyä kevyempään osastoon, kuten suomalaisille uskontoaiheisille sivustoille. Näin ulkopuolisen tarkkailijan näkökulmasta suomalainen kristinusko on lähes yhtä sekopäistä kuin muuallakin maailmassa.

Suomalaisen kristinuskon koko kuvan muodostavat Päivi Räsänen ja vähäisemmässä määrin Laura Huhtasaari. Nämä kaksi leidiä tekevät kristinuskosta niin vastenmielistä, että sellainen johon heidän uskonnollinen suuntautuminen vetoaa, täytyy itsekin olla perin ikävä ihminen.

Kuinka moni suomalainen tietää nyt virassa olevan Suomen ev.lut. kirkon arkkipiispan nimen? Entä asuinalueensa seurakunnan kirkkoherran nimen?

Arvelen, että arkkipiispaa koskevaan kysymykseen ehkä puolet väestöstä pystyy antamaan oikean vastauksen, kirkkoherraa koskevaan varmaan vähemmän kuin kymmenen prosenttia.

Päkä oli julkaissut aborttia koskevan kirjan. En ole lukenut kirjaa, mutta sen perusteella mitä erinäisiltä palstoilta pystyi poimimaan, niin kirja oli takuuvarmaa Päivi Räsästä. Päivillä on pakkomielteenä puuttua toisten asioihin ja vielä siten, että Päivi esittää oman mielipiteensä jollain tavalla totuutena. Sitten kaikkien olisi toimittava juuri niin kuin Päivi käskee.

Laura Huhtasaari on taas nollattu niin moneen kertaan eri aiheista, että Lauran uskottavuuskerroin lähenee muutenkin nollaa. Laurakin pyrkii työntämään nokkansa muiden asioihin ja taustaoletuksenaan milloin mikin.

Se erotus näillä leideillä on, että Päivi on edes auttavasti perehtynyt asioihin, joista puhuu, Lauraaon taas kaikesta tietämätön moukka.

Lopulta Kotimaa24:n blogeissa Sirkku Laurila vaikeroi otsikolla: ”ei käy uskonto

Laurila nillittää: ”Pari viikkoa sitten otin töissä keskustelun avaaamiseksi puheeksi, että ne on seurakuntavaalitkin tulossa, niin reaktio oli: "älä puhu uskonnosta täällä, se ei kiinnosta".

Uskontojen aika vain on ohi Suomessa. Ihmisillä on hyvä käsitys siitä, kuinka haitallisia uskonnot ovat. Laurilan tilannetta ei lainkaan paranna se, että kristinuskon kokokuvan muodostavat Päivi Räsänen ja Laura Huhtasaari.

Laurila päättää avautumisensa: ”Turvalliseen yhteiskuntaan ilmeisesti ei kuulu kirkon opetukset. Olen hyvin hämmentynyt.”
Ei kuulukaan. Kirkon opetukset eivät juuri poikkea Räsäsen ja Huhtasaaren jutuista. Ne on nähty ja kuultu. Reaalimaailman relevanssia niillä ei ole, ellei halua tehdä mahdollisimman monen elämästä mahdollisimman ankeaa.

1 kommentti:

  1. :D Ei voi kuin nauraa, miten puhut itseäsi pussiin...

    "Se erotus näillä leideillä on, että Päivi on edes auttavasti perehtynyt asioihin, joista puhuu"
    Aikaisemmin samassa kirjoituksessa kommentoit:
    "En ole lukenut kirjaa, mutta sen perusteella mitä erinäisiltä palstoilta pystyi poimimaan, niin kirja oli takuuvarmaa Päivi Räsästä."

    Eli mitä juuri itse teit?

    Toinen epäloogisuus tulee tässä:
    "Päivillä on pakkomielteenä puuttua toisten asioihin ja vielä siten, että Päivi esittää oman mielipiteensä jollain tavalla totuutena. Sitten kaikkien olisi toimittava juuri niin kuin Päivi käskee."
    Blogisi kokonaisuuden tuntien ja mustavalkoisten kirjoitustesi pohjalta on aivan selkeää, että edustat itse kuvailemaasi kapeakatseisuutta, missä vain omat mielipiteet on oikeita. Ja eikös ne poliitikot ole siellä omia mielipiteitään esittämässä? Ja kansalaiset, jotka edustavat samaa mielipidekantaa, ovat hänet sinne äänestäneet. Oletko myös demokratioaa vastaan? Demokratia on mielestäni sivistysvaltion ehto. Se, että jotkut ovat eri mieltä sinun kanssa, ei tee tästä huonoa systeemiä.

    Katkerasta "nillityksestäsi" puuttuu nyt nimenomaan sitä "Reaalimaailman relevanssia" aika vahvasti :D

    VastaaPoista